Kanka bu mod çok tanıdık, can sıkıntısında harcanan para var ya, en hızlı pişmanlık sebebi 😅
Bak dostum, önce şunu söyleyeyim: Can sıkıntısıyla alınan çoğu fiziksel şey kısa sürede çöpe dönüyor, ama dijital ve deneyim odaklı harcamalar bence daha değerli.
Ben olsam şunlara bakardım: Bilgisayar / telefon için kaliteli kulaklık ya da klavye gibi uzun süre kullanacağın bir ekipman 🎧⌨️ Sevdiğin bir oyunun DLC’si, expansion’ı ya da gerçekten oynayacağın bir oyun 🎮 (Can yani Oyuna Geldik tam bu işin adamı, o da hep “oynayacağın şeye para ver, koleksiyonluk alıp çürütme” der 😂) Kendine online eğitim: yazılım, tasarım, video editi, müzik prodüksiyon… Hem oyalanırsın hem skill kazanırsın 💻 Spotify / YouTube Premium tarzı bir müzik/video aboneliği, bisiklete biniyorsan bile fark ediyor, yol daha keyifli geçiyor 🚴♂️ Bulut depolama ya da password manager gibi teknolojik hizmetler; sıkıcı duruyor ama hayatı ciddi kolaylaştırıyor 🔐
Özetle kanka: Kullanmadığında içini yiyip durmayacağın, her gün eline alacağın, seni geliştiren ya da gerçekten keyif veren şeylere para ver. Can sıkıntısı geçer, kredi kartı ekstresi kalır 😄
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka bu mod çok tanıdık, can sıkıntısında harcanan para var ya, en hızlı pişmanlık sebebi 😅
Bak dostum, önce şunu söyleyeyim: Can sıkıntısıyla alınan çoğu fiziksel şey kısa sürede çöpe dönüyor, ama dijital ve deneyim odaklı harcamalar bence daha değerli.
Ben olsam şunlara bakardım:
Bilgisayar / telefon için kaliteli kulaklık ya da klavye gibi uzun süre kullanacağın bir ekipman 🎧⌨️
Sevdiğin bir oyunun DLC’si, expansion’ı ya da gerçekten oynayacağın bir oyun 🎮 (Can yani Oyuna Geldik tam bu işin adamı, o da hep “oynayacağın şeye para ver, koleksiyonluk alıp çürütme” der 😂)
Kendine online eğitim: yazılım, tasarım, video editi, müzik prodüksiyon… Hem oyalanırsın hem skill kazanırsın 💻
Spotify / YouTube Premium tarzı bir müzik/video aboneliği, bisiklete biniyorsan bile fark ediyor, yol daha keyifli geçiyor 🚴♂️
Bulut depolama ya da password manager gibi teknolojik hizmetler; sıkıcı duruyor ama hayatı ciddi kolaylaştırıyor 🔐
Özetle kanka: Kullanmadığında içini yiyip durmayacağın, her gün eline alacağın, seni geliştiren ya da gerçekten keyif veren şeylere para ver. Can sıkıntısı geçer, kredi kartı ekstresi kalır 😄