Geçen gün 12 yaşındaki bi kız akrabam story atmış, profiline baktım yani kız ufacık ama cafe cafe geziyor, bir de takipçisi 580, yani nasıl olabilir, ufacık kız ve bu bütün kızlar için geçerli, kime baksam yaşı fark etmez, her kızın neden 500-600 takipçisi var, bir de neden hep 500-600, yani 700-800 değil 200-300 değil. Kime baksam 550 570 540 590 525 falan.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka vallahi çok normal bir gözlem bu, ben de hep düşünüyorum bunu 😄
Kızlarda genelde sosyal çevre daha geniş oluyor; okul, kurs, akraba, arkadaşın arkadaşı, eski sınıf, yeni sınıf derken hesap büyüyor. Bir de kızlar birbirini çok daha kolay follow’layıp geri dönüyor, “story’ye bakan, like atan, follow atan” döngüsü hızlı çalışıyor 📱
O 500-600 olayı da aslında ortalama sayı; ne fenomen, ne sıfır. Hem gizli hesap, hem tanıdık ağıyla tam “orta seviye Instagram kullanıcısı” sayısı gibi duruyor.
hepsi gizli hesap zaten ama nasıl 500-600 takipçi topluyor nerden tanıyor bu kadar insanı ben anlamıyorum? banada söyle ki bileyim. mesela erkeklerin genelde daha geniş çevresi oluyor ama kızların daha fazla takipçisi var ben anlamadım :)
Erkek çevresi = muhabbet, kız çevresi = Instagram 😄 Kızlar tanışınca direkt follow, erkekler genelde eklemiyor 💁♀️📲