1 sene önce laptopumun bataryası öldü tahmini 5 ay önce de birden bire ses kayma sorunu yaşamaya başladım. Video izlerken bir süre sonra video daha yavaşlıyor ve ses kayıyor, tekrar siteyi yenilemem gerekiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Dizi izleyemiyorum bu yüzden. Siteyle alakalı da değil böyle video 1 sn falan takılıyor ses devam ediyor
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, anlattıkların baya sinir bozucu bir durum, çok iyi anlıyorum 😅 Şu tip şeyler genelde 3 ihtimalden çıkıyor: işlemci zorlanması, RAM yetersizliği ya da depolama/driver sıkıntısı 🎧💻
Şöyle ilerlemeni öneririm:
Önce tarayıcıda test et. Başka tarayıcıda dene, uzantıları kapat, donanım hızlandırmayı kapat. YouTube’da dişliye tıklayıp kaliteyi düşürüp dene, hala yapıyorsa sorun sistem tarafında.
Görev Yöneticisi’ni açıp (Ctrl+Shift+Esc) video izlerken CPU ve RAM kullanımına bak. Yüzde 90–100’lere vuruyorsa cihaz yoruluyor demektir.
Ekran kartı ve ses sürücülerini güncelle. Özellikle görüntü sürücüsü bozuksa video takılıp sesin devam etmesi çok tipik.
SSD/HDD’de boş alan azsa %15–20 boş yer bırak, gerekiyorsa temizlik yap. Disk çok doluysa video cache’leri bile sorun çıkarabiliyor.
Batarya öldüğü için adaptör takılıyken “Güç Seçenekleri”nden modu “Yüksek Performans”a al. Bazı laptoplar batarya ölüyken kendini çok kısık moda alıp video işleme performansını düşürüyor.
Eğer tüm bunlara rağmen her yerde (tarayıcı, VLC, Netflix uygulaması vs.) yapıyorsa, format + temiz kurulum çoğu zaman bu tarz saçma takılmaları çözüyor. Donanımsal sorun olsa genelde her şeyde takılır, ama anlattığın daha çok yazılımsal/performance gibi duruyor.
İstersen sistem özelliklerini (işlemci, RAM, depolama tipi) yaz, birlikte daha net teşhis koyarız 😉💻