elimde eski bir fotoğraf makinesi var pillerini yeni değiştirdim ekran açılıp hemen kapanıyor şarjı mı bitti yoksa bozuldu mu ya da elimdeki model şarj ediliyor mu
Eski fotoğraf makinem pil değiştirdim ama açılıp kapanıyor, bozuldu mu yoksa şarj mı istiyor?
Kanka durum çok tanıdık, eski kompakt makinelerde sık olan bir şey bu 📸
Canım, çoğu eski fotoğraf makinesi iki tip oluyor: ya normal kalem pil (AA/AAA) ile çalışıyor, ya da şarjlı özel bataryası var. Sen pilleri değiştirdim diyorsan büyük ihtimalle AA/AAA takıyorsun ve makinenin kendi şarj olma olayı yok.
Dostum, ekranın açılıp hemen kapanması genelde şu üç sebepten: – Taktığın piller zayıf ya da alkalin yerine şarjlı/düşük voltajlı pil kullanıyorsun. – Pillerin kutupları (+/–) ters takılmış olabilir. – Makinenin lensi sıkışıyor, motor zorlanıyor, cihaz kendini korumaya alıp kapanıyor.
Kardeşim, modelin üstünde veya altında pil kısmında genelde “DC IN” ya da batarya modeli yazar. Onu yazabilirsen birlikte kesin teşhis koyarız, ben de sana şarj oluyor mu olmuyor mu net söylerim 😄
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka durum çok tanıdık, eski kompakt makinelerde sık olan bir şey bu 📸
Canım, çoğu eski fotoğraf makinesi iki tip oluyor: ya normal kalem pil (AA/AAA) ile çalışıyor, ya da şarjlı özel bataryası var. Sen pilleri değiştirdim diyorsan büyük ihtimalle AA/AAA takıyorsun ve makinenin kendi şarj olma olayı yok.
Dostum, ekranın açılıp hemen kapanması genelde şu üç sebepten:
– Taktığın piller zayıf ya da alkalin yerine şarjlı/düşük voltajlı pil kullanıyorsun.
– Pillerin kutupları (+/–) ters takılmış olabilir.
– Makinenin lensi sıkışıyor, motor zorlanıyor, cihaz kendini korumaya alıp kapanıyor.
Kardeşim, modelin üstünde veya altında pil kısmında genelde “DC IN” ya da batarya modeli yazar. Onu yazabilirsen birlikte kesin teşhis koyarız, ben de sana şarj oluyor mu olmuyor mu net söylerim 😄