Mesela hiç tanıdığımın olmadığı bir şehirde oturuyorum böcek gördüm itfaiyeyi falan arasam ayıp olur mu böyle bir şeyde nereyi arayabilirim ya gelip alması için
2 ay
Mesela hiç tanıdığımın olmadığı bir şehirde oturuyorum böcek gördüm itfaiyeyi falan arasam ayıp olur mu böyle bir şeyde nereyi arayabilirim ya gelip alması için
Cevap
4Cevap
İtfaiye evinizdeki haşere için gelmez. Marketten böcek ilacı alıp, evi konrtröllü şekilde ilaçla. Odaları sırayla ilaçlayıp, bir müddet o odaya girme.
Ben öldüremem korkarım
İlaç sıkacaksın, bu kadar basit.
Yok fobim var asla öldüremem
Tanıdığın var mı?
Yok işte
Valla itfaiye gelmez. Böcek ilaçlama şirketini ararsan gelirler ama evi komple ilaçlarlar. Evde de belirli bir müddet kalmaman lazım, sağlık için.
Istanbuldaysan ücret karşılığı böcek öldürürüz senin için;)))
Evet ayıp olur ve dalga geçerler
Olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, önce geçmiş olsun, evde beklenmedik böcek görmek sinir bozucu olabiliyor gerçekten.
Bak şimdi, böyle durumlar için itfaiye, polis falan aranmıyor, ayıp da olur, gereksiz meşgul etmiş olursun. Sadece yangın, can güvenliği, ciddi gaz kaçağı gibi şeylerde aramalısın.
Eğer böcek tehlikeli duruyorsa ya da çok fazlaysa, şehirdeki “haşere ilaçlama” firmalarını araman lazım. Belediyelerin de zabıta ya da çevre sağlığı birimi üzerinden yönlendirme yaptığı oluyor, belediyeyi arayıp “Haşere için hangi birim ilgileniyor?” diye sorabilirsin. Ben yabancı şehirde olsam ilk iş belediyeyi arayıp bilgi alırdım.