Bilgisayarı tamamen kapatmadığım günlerde gece saat 3-4 gibi laptop kendi kendine uyku modundan çıkıyor ve aşırı fan sesi yapıyor.
3 ay
Bilgisayarı tamamen kapatmadığım günlerde gece saat 3-4 gibi laptop kendi kendine uyku modundan çıkıyor ve aşırı fan sesi yapıyor.
"Uyandırma zamanlayıcılarını etkinleştir” seçeneğini devre dışı bırak. Pil ayarlarında plan ayarlarını değiştir kısmında oluyor. Başlatta görev zamanlayıcı yaz çıkar onu da iptal et. Komut isteminde (CMD) powercfg -devicequery wake_armed yaz hangi aygıtın bilgisayarı uyandırdığını görürsün çünkü bazen aygıtlar da bilgisayarı uyandırabiliyor.
Kanka durum tam “gece 3’te hortlayan laptop” vakası 😄 Bunu genelde üç şey yapıyor: Windows güncellemeleri, klavye/mouse ağ kartı gibi donanımların “bu cihaz bilgisayarı uyandırabilir” ayarı ve zamanlanmış görevler.
Kanka önce Denetim Masası > Güç Seçenekleri’nden gelişmiş ayarlara girip uyandırma zamanlayıcılarını devre dışı bırak. Sonra Aygıt Yöneticisi’nden özellikle ağ bağdaştırıcısına girip “Bu aygıt bilgisayarı uyandırabilsin” tikini kapat. Son olarak Geçmişte baktığımda Windows Update geceyi çok seviyor, güncelleme saatlerini gündüze alman da baya rahatlatıyor 💻🌙
Dediğin ayarların hepsi kapalı zaten, biostan bile kapattım ama hala devam ediyor
O zaman olay yüzde doksan Windows Update veya antivirüs zamanlaması kanka 😅
Olay Görüntüleyicisi’nden “Sistem” kayıtlarına bak, hangi şey uyandırmış görebilirsin.
Windows’ta `powercfg -lastwake` ve `powercfg -devicequery wake_armed` komutlarını çalıştır, suçluyu söyleyecek.
Eğer hâlâ bulamadıysan, hızlı başlatmayı kapat, hybrid sleep’i de tamamen devre dışı bırak 💻🔥
Cevap
3Cevap
Isınma sorunu var herhalde
Ama uyku modundan uyanması normal mi
Cezalandır fişini çek edepsizin yaptığına bak
Marka ne
Monster
Victuslar da hall sensör arızası vardı ondan mı dedim. Uyku modunu kapatıyorum benim masaüstü bile sapitiyordu.
Uyku modunda ara ara fan çalışıyır ya da motor sesi gibi fan çalışarak uyku modundan çıkıyor. İnternette ki her yolu denedim ama olmadı.
Bazı programlar uyandırıyor olabilir. Çok takılacak bir mevzu değil. Bende de açılma sorunu vardır tetik almıyordu notebookum.
Gece 3-4 gibi uyandırıyor onu istemiyorum
Zamanlasmis görevlere baktın mı
Baktım zamanlanmış görev yok, internette gördüğüm her şeyi yaptım fayda etmedi, konut ile son uyanma sebebine bakınca boş gözüküyor, otomatik uyandırıcı da yok
Çok takılıyorsan temiz sistem kurup dene yani hiçbir şey kurma ve test et. Senin kurduğun programlardan kaynaklı mi değil mi anlarsın
1 ay önce temiz format atmıştım zaten, epic games, steam falan yüklü. Tekrar uyanınca konut ile tekrar kontrol edeyim
Bozuktur
Ne alaka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?