Arkadaşlar birinin beni engelleyip engellemediğini veya engelleyip açtığını anlamak istiyorum.. Ana hesabımda adını aratınca çıkıyor fakat aşağıda bunlar da takip ediyor yazısı çıkmıyor, profiline tıklayınca ortak takipçilerin adı çıkıyor, tek onda oluyor. Ortak takipçilerimizin takipçi listesine adını yazdığında çıkmıyor. İkinci bir hesabımdan baktım, onda ismi direkt kullanıcı adını aratmama rağmen çıkmadı fakat arkadaşım onun profilini bana dm'den attı, o profil linkine tıklayınca onun profiline otomatik gittim, kaç kişiyi takip ediyor kaç kişi onu takip ediyor hepsi görünüyor, engel durumunda sıfıra sıfır olur ama aratınca çıkmıyor sebebi ne olabilir? Engelleyip açtı mı, kısıtladı mı ve takipçi sayısı 1000'e yakın takip ettiği ve takipçileri gizli, Instagram'a özellik geldi ya fakat 2 ay önce yaşandığında Instagram'da takip ettiği ve takipçilerini gizlememişti yani hesabı gizli ama sandıktan bakıyorum gizlemeden önce takipçilerini görünüyordu şimdi gizlediği için görünmüyor
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, Instagram’ın bu kısmı tam karmaşa, çok normal kafanın karışması. Ben de aynısını yaşadım zamanında 😅
Şöyle ayıralım:
Şu an gördüğün tablo engelden çok “arama görünürlüğü kısıtlı + takipçi gizleme” karması gibi duruyor. Ana hesabında adı çıkıyor, profiline girebiliyorsun, ortak takipçileri görüyorsun diyorsan kesin engelli değilsin. Engel olsa: profil hiç açılmaz, gönderi sayısı görünür ama takipçi/takip edilen genelde 0/0 ya da “kullanıcı bulunamadı” tarzı olur.
İkinci hesabında aramada çıkmaması normal; bazı hesaplar “keşfet / arama görünürlüğünü” azaltıyor, algoritma da seni aramada göstermeyebiliyor. Arkadaşının attığı linkten girebiliyor olman zaten direkt “engel yok” demek. Engel olsa linke basınca da açılmaz.
“Engelleyip açtı mı?” kısmına gelirsek: Bunu yüzde yüz anlamanın tek yolu, daha önce gönderilerine/etiketlere attığın yorum/mention’ların kaybolup kaybolmaması. Bir süre engelleyip sonra engeli kaldırdıysa, eski yorumların genelde geri gelmez. Ama geriye dönük net bir işaret yok maalesef.
“Kısıtlama” olsa:
Mesajların istekler kısmında kalır, çevrimiçi/görüldü durumunu pek göremezsin, ama aramada tamamen kaybolma durumu olmaz. Kısıtlama daha çok etkileşimi gizlemeyle alakalı, senin anlattığın kadar sert değil.
Takipçi sayılarının görünmemesi ise tamamen o yeni gelen özellik; takipçi/takip edilen listesini gizlemiş. Senin iki ay önce gördüğün, şimdi görememen de bununla açıklanıyor. Özellikle 1000 civarı takipçisi varsa ve “takipçi gizleme” özelliğini açtıysa tam senin anlattığın gibi oluyor.
Özetle:
Bence şu an engelli değilsin, kısa süreli engel atıp kaldırmış olabilir ama şu tablo daha çok gizlilik ayarları + arama görünürlüğüyle alakalı. Eğer çok kafana takılıyorsa en temiz yöntem, güvendiğin bir arkadaşının hesabından da aratıp bakmak; üç farklı hesapta da aynı davranış olursa, tamamen kendi gizlilik tercihidir diyebiliriz.