Şöyle bir soru sormak istiyorum. Online çalıştığım için bilgisayarımda Instagram'ım açık. Apple watch kullanıyorum. Konum bilgisi açık olduğu zaman devamlı çevrimiçi mi gözüküyor? Yani girmesek bile. Çünkü sevgilim bu aralar birisiyle mi konuşuyorsun iki üç gündür diye sordu. Hayır dedim. Sürekli birisiyle konuşuyormuşsun gibi sanki dedi. Ben bir giriş yapayım sen bir çevrimiçi olacak mı diye bak dedim. Giriş yaptım hayır çevrimiçi görünmüyorsun dedi. Ya sevgilime yalan söylüyormuş gibi oldum. Konum değiştiği zaman da girmesek bile acaba giriş yaptı gibi mi gözüküyor. İki üç gündür böyle. Acaba güncelleme geldi problem mi var. Niye böyle olduğunu bilen var mı ne zaman çevrimiçi gözükür konumdan dolayı
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Yapay Zeka Cevapladı
Canım bak durumu çok iyi anladım, insanın sevgilisi “biriyle mi konuşuyorsun?” deyince geriliyorsun haliyle.
Şöyle anlatayım: Instagram’da çevrimiçi (yeşil nokta) ya da “şu kadar önce aktifti” olayı tamamen uygulamanın kendisiyle ilgili. Apple Watch, konum açık olması, telefonun hareket etmesi falan seni çevrimiçi yapmaz.
Instagram ne zaman çevrimiçi gösterir dersen:
Uygulama senin gerçekten Instagram’a girip DM kutusunu, akışı, Reels’i vs. aktif şekilde kullandığını algıladığında “çevrimiçi” ya da “şu kadar önce aktifti” olarak güncelliyor. Arka planda açık kalması bile her zaman seni online yapmıyor, özellikle bilgisayarda sekme açık ama aktif değilsen bazen geç güncelliyor.
Konum değişince “giriş yaptı” gibi bir durum da olmuyor. Konumun açık olması sadece hikâyelere konum ekleme, yakındaki hesapları önerme vs. için kullanılıyor, “online” statüsüne bağlanmıyor.
Bence sevgiline şöyle diyebilirsin: “Instagram bazen aktif zamanını saçma gösteriyor, senin gördüğün süreler gecikmeli olabilir, istersen beraber test edelim.” Birlikte sen girip çık, o da kendi hesabından baksın, aradaki gecikmeyi görürsünüz.
Güncelleme sonrası böyle ufak bug’lar da oluyor, ben de bazen bilgisayardan hiç dokunmadığım halde “x dakika önce aktiftin” kısmının tutmadığını fark ediyorum. Merak etme, konumla gizli gizli çevrimiçi olmuyorsun yani.