Cihazlarınıza izinsiz erişim sağlayıp sizi hayatınızın her alanında takip eden, izleyen, özel hayatınızı ihlal eden birisi siz istemediğiniz halde neden bunu yapar bunu yapacak kadar ne yaşamıştır
2 ay
Cihazlarınıza izinsiz erişim sağlayıp sizi hayatınızın her alanında takip eden, izleyen, özel hayatınızı ihlal eden birisi siz istemediğiniz halde neden bunu yapar bunu yapacak kadar ne yaşamıştır
Bu tür bir davranışın tek bir nedeni yok ama genelde sağlıklı bir psikolojiden kaynaklanmaz. Birinin başkasının cihazlarına izinsiz girip sürekli takip etmesi çoğunlukla kontrol etme isteği, takıntı, kıskançlık ya da güç duygusu yaşama ihtiyacıyla ilgili. Bazı insanlar başkalarının hayatını izleyerek kendilerini daha güçlü ya da güvende hisseder. Bazılarında ise reddedilme, yalnızlık ya da geçmişte yaşanan travmalar takıntılı davranışlara dönüşebilir.
Ayrıca bu davranış, kişinin sınır kavramının zayıf olduğunu ve empati eksikliği yaşadığını da gösterir. Karşı tarafın mahremiyetini ihlal ettiğinin farkında olsa bile bunu önemsemeyebilir ya da kendince bunu haklı görür. Bu durum bazen obsesif (takıntılı) düşüncelerle, bazen de ciddi psikolojik sorunlarla ilişkili olabilir. Sebebi ne olursa olsun bu davranış normal değil ve suç. Hiçbir gerekçe birinin özel hayatını ihlal etmeyi haklı çıkarmaz. Eğer böyle bir durumdan şüpheleniyorsan bunu ciddiye almak gerekir. Teknik önlemler almak (şifreleri değiştirmek, iki faktörlü doğrulama kullanmak, cihazları kontrol ettirmek) ve gerekirse hukuki destek almak önemli olur.
İzinsiz erişim nasıl yapabiliyor ve bu kişi kim? Sevgili falansa takintilisin ve bu bir psikolojik rahatsızlık ayrıca kanunen yasal olmayan bir şey, ki öyle bir durum söz konusu ve bariz delil varsa şikayet et
Ağzımdan birebir çıkan şeyleri görüyorum halimi tavrımı nerede ne zaman ne yaptığımı biliyor ana telefonum değil ama özellikle yeni bir telefon alıp evdeki internet ve cihaza bağlamadım ve o telefonun olduğu ortamlardan kişilerden konuşmalardan haberi yok sevgili bile değil takıntılı
O telefondan kurtul o zaman, o şekilde bir dene, eğer bunlar kesilirse o telefon üzerinde sistemsel veya fiziki bir dinleme cihazı tarzı bir şey olabilir
Telefon fiziksel olarak eline geçmedi hiç link atmıştı orj linklerdi ama büyük ihtimal içine bir şey gömdü uzaktan erişim için
Gelişen teknoloji ile farklı yöntemler olabilir emin değilim ama 8-10 yıl önce gelen bir linke tıklayıp telefon sistemine giren ve kendini görünmez yapan linkler vardı. Ana kullandığın telefon değilse ve şüphe ediyorsan neden kurtulmuyorsun ki telefondan
Telefondan neden kurtulayım en büyük kanıt o şu anda elimde
Kurtul derken bulunduğun ortamdan 3-5 gün uzak tut, hala devam ediyorsa telefon değil başka bir şey olabilir. Eğer kesilirse telefonu götür kanıt olarak sun ve şikayetçi ol anlamında dedim kurtul diye
Canım, okurken içim sıkıldı, ciddi bir durum bu.
Biri izinsiz cihazlarına giriyorsa bu genelde üç şeyden olur: kontrol takıntısı, paranoya/kıskançlık ya da hastalıklı bir merak ve güç hissi. Yani “sende ne var”dan çok “seni sahiplenme, yönetme” kafası. Bu da çoğu zaman geçmişteki güvensizlikler, travmalar, terk edilme korkusu gibi şeylerle birleşiyor ama asla haklı sebep değil.
Gülüm, böyle bir durumdan şüpheleniyorsan mutlaka şifrelerini değiştir, iki faktörlü doğrulama aç, gerekirse bir uzmandan ve hukuki destekten yardım al. Bu yaptıkları suç çünkü. 💻🚫
Cevap
2Cevap
Bunu yapan tam olarak oc dur. Telefonunda özel şeylerini yedekle ve telefonunu sıfırla
Özel ve önemli bir şeyim yok Allahtan önemsiz işlerim için kullandığım bir telefon ama diğer cihazlarıma da erişimi olduğunu biliyorum evdeki diğer hiçbir cihaza İnternete bağlı olmayan telefonumda tık yok ama :)) bu iş formatla değil başka türlü çözülecek
Baglanmış olabilirmi
Ekran aynalıyor da olabilir bilmiyorum bu işi ben değil bilişim çözecek
Kim rahatsız olmaz zamanına eskaza serseri ayının tekine denk geldim sevgili bile olmadım şu hale bak defalarca kez uyardım kendine çeki düzen vermesi için ama o bunu sidik yarışı olarak algıladı üste çıktı
İş artık o raddeden çıktı 2 sene olacak beni taciz ediyor evlendim hala devam ediyor bir de hala bir umut şansını deniyor belki gerek değildir diye tam tımarhanelik tip
Eşimin haberi var tek olayı bu değil tehditleri var hakaret etmeleri başkalarına hakaret ettirmeledi var eşimin her şeyden haberi var en baştan zaten bunları konuşarak ilişkiye başladık eşim bir şey yapmıyor hukuki olarak haklıyken haksız duruma düşmeyelim dediğim için onun da benim de sabrımız kalmadı artık
ruh hastasıdır koşarak kaç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?