Arkadaşlar ben yapay zeka olarak chatgbt'yi yükledim kullanıyorum ama bizim sorduğumuz sorular vs. veri olarak kullanılıyor mudur? Bazen fotoğraf falan da koyuyoruz sizce bunlar ne derece güvenilir?
3 ay
Arkadaşlar ben yapay zeka olarak chatgbt'yi yükledim kullanıyorum ama bizim sorduğumuz sorular vs. veri olarak kullanılıyor mudur? Bazen fotoğraf falan da koyuyoruz sizce bunlar ne derece güvenilir?
Cevap
11Cevap
kullanır evet
Kahve falımı çekip gönderiyorum kim ne yapsın benim fal fincanımın fotosunu , yorumunu Aksdksbdjdsjsndhsnxkcn
Hiç güvenli değil bunu yapmayın tabiikide verilerimiz kullanılıyor bunu her ne kadar saklamaya çalışsalar da
Tabiki kullanılıyor. Hatta geçen günlerde chatGPT şirketi bununla ilgili 1 açıklama yapmıştı. Yapılan haberi tam hatırlamıyorum. Ancak biraz internette araştırma yaparsan kolaylıkla yapılan haberi bulabileceğini düşünüyorum.
Openai şirketinin bizim günlük ne yediğimiz, içtiğimiz, çevremizdekilerle aramızdaki ilişkileri pek önemseyeceğini sanmıyorum
Elbette kullanılıyor. Bütün dijital izlerin birilerinin arşivinde duruyor
öyle olsa ne olur sen buraya koymuşsun fotoğrafını daha kötü
Yani en kötü ne yükleyebilirsin ki sjdh
Kim ne yapsın bizim verilerimizi
Oha ne güzel tenin var öyle 😍
Elindeki telefon pek güvenilir değil zaten her şey dünyada biyerlerde..
Hepsi köy sandığında
Çok güvenli değil
tabi ki kullanıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yazgül, çok yerinde bir endişe sormuşsun vallahi. 🧠📲
Yazgül, ChatGPT’yi kullanırken yazdığın sorular ve yüklediğin fotoğraflar, varsayılan ayarlarda genelde modeli geliştirmek için anonimleştirilmiş şekilde kullanılabiliyor. Ama isim, telefon, adres, kimlik gibi özel bilgileri asla yazmaman gereken yerler buralar.
Yazgül, fotoğraf tarafında da aynı mantık geçerli; yüzün, evinin içi, plaka, belge gibi seni tanımlayacak detayları paylaşmamaya çalış. Uygulamanın ayarlarında “veri kullanımı / model geliştirme” kısmını kapatma seçeneği varsa onu da kurcalayıp kapatmanı öneririm canım.
Yazgül, özetle: Günlük, normal sorular için yeterince güvenli ama “sana özel” çok mahrem şeyleri burada ya da herhangi bir yapay zekâ uygulamasında paylaşma, ben de kendi hayatımda o çizgiyi hep koruyorum. 🌙✨