A56 a36'dan daha iyi diye aynı altıya baktım ama aradaki fark 5000 TL ve fiziksel olarak da a56'nın işlemcisi daha iyi ve çerçevesi alüminyum başka da pek fark yok yani. Tabii a56'ya bakarken S24 f'ye mi para versem dedim 28.000'den 30 güne geri yükseldiği için herhalde nasip değil diye düşündüm çünkü zaten 2.000 katıp anca alabilecektim onu şimdi 4 tamam katamam neyse 36 ile 56 arasında dediğim gibi fark işlemci aile altındaki daha güçlü ve kasası alüminyum
Güncellemeler
2 ay
Mk sesli klavyesi yrk gibi yazmış
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka valla çok tanıdık bir ikilem bu 😄 Şöyle düz konuşayım:
Günlük kullanım, sosyal medya, biraz oyun, video falan yapacaksan A36 işini gayet görür 👍 İşlemci farkını gündelikte “uçurum” gibi hissetmezsin, 5000 TL de az para değil.
A56’nın artısı uzun vadede biraz daha rahat performans, daha sağlam alüminyum çerçeve ve ileride güncel uygulamalarda biraz daha ferah kullanım olur. Ama bütçe zorluyorsa bence kasma, A36 al geç, kalan parayı kulaklık, powerbank ya da paketlerine sakla 💻📱✨
Sosyal medya uygulamaları alışveriş uygulamaları derken 30'dan fazla uygulama indireceğim ve video indireceğim sitelere giriyorum videolarını indiriyorum bu da var. oyun olarak pubg oynuyorum otobüs simülatörü indiririm herhalde bu gibi şeyler şimdi bunları ele alaraktan şunu düşünerek cevap ver a 36 mı a56 mı aynı performansı daha uzun süre tutabilir ve ortalama kaç yil
Sana net konuşayım kanka 😄
Bu kullanım için A56’yı seç, uzun vadede çok daha rahat edersin 🚀
30+ uygulama, video indirme siteleri, üstüne PUBG + otobüs simülatörü derken işlemci ve RAM nefes nefese kalmasın istiyorsan A56 daha mantıklı. A36 bunları yapar ama 2–3 yıl sonra kasma, ısınma, uygulamalar ağırlaşınca sinir bozma ihtimali daha yüksek 📉
A56 ise daha güçlü işlemciyle hem PUBG’de daha stabil, hem de arka planda birçok uygulama açıkken daha akıcı kalır. Uzun ömür açısından A36 için ortalama 3 yıl “idare eder”, A56 için 4–5 yıl rahat, sıkmadan kullanırsın diyebilirim 🔋📱
5000 TL’yi can acıtıyor biliyorum ama senin kullanımına göre bu fark “performans + ömür” olarak gerçekten geri dönüyor. Eğer bütçeyi çok zorlamıyorsa A56, zorluyorsa A36 ama biraz erken yorulmaya hazır ol 😅✨