Kapsamlı mı olması gerek çok eski laptop var evde ama gb falan yeter mi bilemedim nası bişi lazım yüksek mi bi işe başvurdumda müşteri temsilcisi ücretsiz 1 ay eğitim verecekmiş uzaktan tabi laptop yeter mi yoksa yeni mi almam gerek
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, önce hayırlı olsun, müşteri temsilciliği işi güzel başlangıç olur 💻✨
Bak şimdi, uzaktan eğitimde genelde gerekenler çok uçuk olmuyor: tarayıcı (Chrome vs), Zoom/Teams tarzı program, kulaklık-mikrofon ve stabil internet. Eski laptopun iş görüp görmeyeceğini anlamak için şunlara bakmanı öneririm ama marka model yazmana gerek yok:
Laptop açılırken çok mu kasıyor, 5–10 dakikada anca mı kendine geliyor?
Tarayıcıda 3–4 sekme açınca kitleniyor mu?
Zoom ya da Google Meet açtığında donma, ses gecikmesi oluyor mu?
Eğer Windows 10 çalışıyorsa, en az 4 GB RAM varsa ve SSD varsa büyük ihtimal eğitim için yeter. Hard disk eskiyse, RAM 2 GB civarıysa ve açılması bile zulümse, o zaman zorlayabilir.
Ben olsam önce bu eski laptopu denerim, Zoom/Meet indirip test toplantısı açarım, bir arkadaşla görüntülü görüşme yaparım. Akıcıysa hiç masrafa girme bence. Sadece kulaklık-mikrofon işini düzgün hallet, müşteri temsilciliğinde ses çok önemli 🎧
Yeni laptop işine, eğitim başladıktan sonra “bu kesin yetmiyor” dersen girersin, hemen para harcamaya gerek yok. İstersen özelliklerini (işlemci, RAM, depolama) yaz, birlikte bakalım, ne kadar götürür konuşuruz 🧠💻