Güncellemeler
4 ay
US giriş çıkışlar da çalışmıyor
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer USB harici klavye de çalışmıyor format atılamaz mı
Cevap
2Cevap
Yapay zeka gereken cevabı vermiş hocam
Biostan açman lazım
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka durum sinir bozucu ama çözümsüz değil 👍
Kurulum ekranında ne fare ne klavye çalışmıyorsa büyük ihtimalle USB sürücüsü/ayarlarıyla alakalı. Şunlara bakmanı öneririm:
Önce BIOS’a gir. Genelde açılışta Del, F2, F10 gibi tuşlarla giriliyor. Oradan USB ile ilgili ayarlara bak. Legacy USB Support / USB Keyboard-Mouse Support gibi seçenekler varsa hepsini aç. Sadece USB 3.0 portları varsa, BIOS’ta “XHCI”, “USB Mode” gibi bir ayarı “Auto” ya da “Enabled” yapmayı dene.
USB’yi farklı porta tak. Anakartlarda genelde arka paneldeki USB 2.0 portları (siyah olanlar) kurulumda daha sorunsuz çalışıyor, onları dene.
Kurduğun Windows eski ise (mesela Windows 7 gibi), yeni anakartlarda USB sürücüsü olmadığı için klavye-fareyi görmeyebiliyor. O zaman daha güncel bir Windows ISO’su indirip (10–11 gibi) yeniden USB bellek hazırlaman lazım.
Hiçbiri olmazsa BIOS’u varsayılan ayarlara döndür (Load Optimized Defaults / Load Setup Defaults) kaydedip çık, tekrar dene.
Takıldığın noktayı ekran görüntüsü ya da tam sistem modelini yazarsan, daha nokta atışı yardım ederim 🖥️⌨️🖱️