Instagram story bir görünüp bir kaybolup sonra değişmiş gibi geri gelmesi normal mi, sebebi ne olabilir?

Benim başıma Instagram story ile ilgili garip bir durum geliyor, anlayamadım.

Takip ettiğim biri story paylaşıyor. Bildirimlerim açık olduğu için görüyorum. Bazen story’ye 1 saat sonra girip bakıyorum ve beğeniyorum. Ama sonra o story kayboluyor, ortada olmuyor.

Daha önce de benzer bir şey oldu. Story paylaşıldıktan bir süre sonra kayboldu, sonra tekrar geri geldi ama “yeni paylaşılmış” gibi değil, yine eski saatle (mesela 3 saat önce) görünüyordu. Yani yeniden atılmış gibi durmuyordu. O story sonra süresi dolana kadar kaldı sonra gitmedi

Bir de şu durum var:
Dün bir story paylaştı. Ben yaklaşık 1 saat sonra girip beğendim, ama ardından story kayboldu. Buna rağmen profilindeki highlight’lar duruyordu, yani bana özel bir gizleme yok gibi görünüyordu. Sonra 1 gün sonra tekrar baktığımda highlight’ta benzer bir story vardı, fakat fotoğraflar değişmişti. Yani önceki story silinmiş ve yerine farklı görseller eklenmiş gibiydi. Ama anlamadığım şu: Fotoğrafları değişen yeniden paylaşılan o story’yi ben neden hiç görmedim? Gizleme gibi bir durum da yoktu, çünkü sürekli kontrol ediyordum. Acaba kısa süreli paylaşıp hemen arşivlemiş olabilir mi, yoksa bu tamamen teknik bir sorun mu? Bu yüzden kafam karıştı:

Story’ler gerçekten silinip tekrar mı ekleniyor?
Kısa süreli paylaşılıp arşivlenmiş olabilir mi?
Yoksa bu tamamen Instagram’ın teknik bir sorunu mu?
Birinin story’sini görmemek veya sonradan farklı görünmesi normal mi?
Bu durumların sebebi ne olabilir?

Instagram story bir görünüp bir kaybolup sonra değişmiş gibi geri gelmesi normal mi, sebebi ne olabilir?