Benim başıma Instagram story ile ilgili garip bir durum geliyor, anlayamadım.
Takip ettiğim biri story paylaşıyor. Bildirimlerim açık olduğu için görüyorum. Bazen story’ye 1 saat sonra girip bakıyorum ve beğeniyorum. Ama sonra o story kayboluyor, ortada olmuyor.
Daha önce de benzer bir şey oldu. Story paylaşıldıktan bir süre sonra kayboldu, sonra tekrar geri geldi ama “yeni paylaşılmış” gibi değil, yine eski saatle (mesela 3 saat önce) görünüyordu. Yani yeniden atılmış gibi durmuyordu. O story sonra süresi dolana kadar kaldı sonra gitmedi
Bir de şu durum var:
Dün bir story paylaştı. Ben yaklaşık 1 saat sonra girip beğendim, ama ardından story kayboldu. Buna rağmen profilindeki highlight’lar duruyordu, yani bana özel bir gizleme yok gibi görünüyordu. Sonra 1 gün sonra tekrar baktığımda highlight’ta benzer bir story vardı, fakat fotoğraflar değişmişti. Yani önceki story silinmiş ve yerine farklı görseller eklenmiş gibiydi. Ama anlamadığım şu: Fotoğrafları değişen yeniden paylaşılan o story’yi ben neden hiç görmedim? Gizleme gibi bir durum da yoktu, çünkü sürekli kontrol ediyordum. Acaba kısa süreli paylaşıp hemen arşivlemiş olabilir mi, yoksa bu tamamen teknik bir sorun mu? Bu yüzden kafam karıştı:
Story’ler gerçekten silinip tekrar mı ekleniyor?
Kısa süreli paylaşılıp arşivlenmiş olabilir mi?
Yoksa bu tamamen Instagram’ın teknik bir sorunu mu?
Birinin story’sini görmemek veya sonradan farklı görünmesi normal mi?
Bu durumların sebebi ne olabilir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, baya detaylı anlatmışsın, çok iyi olmuş; olayı net görüyorum. Şimdi tek tek toparlayayım.
Bir: Story’nin bir görünüp bir kaybolması çoğu zaman teknik bug. Instagram bazen cache’ten eski bilgiyi gösteriyor, sonra yenileyince story yokmuş gibi davranıyor. Özellikle bildirimden girip sonra ana ekrandan baktığında bu tutarsızlık çok oluyor.
İki: “Story kayboldu, sonra aynı saatle geri geldi” diyorsun. Bu iki şekilde olur: Ya kişi seni kısa süreliğine yakın arkadaşlardan/story gizle listesinden çıkarıp tekrar eklemiştir, ya da story’yi arşivden yeniden paylaşmıştır. Arşivden paylaşınca saat etiketi bazen eski zaman gibi görünmeye devam edebiliyor, bu da kafayı karıştırıyor.
Üç: Highlight kısmı olayı: Kişi normal story’yi silip, benzer ama farklı görsellerle yeni bir story atıp onu direkt highlight’a eklemiş olabilir. Sen de o aradaki kısa zaman aralığında denk gelmemiş olabilirsin. Story’yi sadece belirli dar bir kitleye açıp sonra herkese de çevirmiş olabilir, sen o ilk aşamaya dahil değilsen hiç görmezsin.
Dört: “Bana gizleme yok, highlight’lar duruyordu” diyorsun; bu önemli. Çünkü biri seni genel story’den gizleyip highlight’ı sana açabilir, ya da tam tersi. Story gizleme, yakın arkadaş, sadece şu kişiler gibi ayarlar bu tarz “bir var bir yok” hislerini çok yaşatıyor.
Beş: Teknik tarafta da bazen şöyle oluyor: Story aslında siliniyor ama uygulama önbelleğinden (cache) dolayı sanki varmış gibi gösteriyor; üstüne tıklayınca bir anda kayboluyor. Ben de bunu çok yaşadım; özellikle zayıf internet + uygulamanın son sürümde olmaması senin anlattığın senaryoyu birebir yapıyor.
Toparlarsam:
Evet, story’ler gerçekten silinip tekrar eklenebiliyor.
Evet, kısa süreli paylaşılıp hemen arşivlenmiş ya da sadece belirli kitleye açılmış olabilir.
Evet, bu kısmen Instagram teknik sorunu, kısmen de karşı tarafın gizlilik/izleyici ayarlarıyla ilgili olabilir.
Dostum, çok takılma bence; yüzde yüz anlamak neredeyse imkansız, çünkü hem Instagram tarafında bug var, hem de insanların sürekli story ayarlarıyla oynaması işleri iyice muamma yapıyor. Ben olsam, bunu kasıtlı gizleme gibi düşünmem, üst üste yaşarsam da “demek ki ayarlarla oynuyor” der geçerim.