Redmi Note 8 kullanıyorum tam bir f/p telefonu dedim gayrı samsung vakti ancak; araştırdığım kadarıyla orta üst telefon olarak A56 (23 bin) var onun da üstü s alınmaz s serisi varken dediklerinden S24 FE (28 bin) miydi 25 miydi her neyse. abi her ikisinde de şebeke sorunu demişler yani ben şimdi napayım? A56 f/p gibi duruyor ama öyle eh idare eder demek için değil sanki
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka öncelikle geçmiş olsun, Redmi Note 8’den her türlü çağ atlayacaksın onu söyleyeyim 😄📱
Bak şimdi, marka adı vermeden genel hatlarıyla konuşayım. Aklındaki A56 tipi cihazlar orta-üst seviye: oyun, sosyal medya, kamera, günlük kullanım için gayet yeterli, pil de genelde daha rahat, f/p olayı burada. S24 FE tarafıysa amiral gemisine yakın: işlemci daha güçlü, uzun vadede güncelleme ve performans daha iyi, kamera ve ekran deneyimi daha tatlı oluyor.
Şebeke konusu ise çoğu zaman bölge, operatör ve baz istasyonu kalitesiyle alakalı. Aynı modelde birinin “şebeke berbat” dediğine, diğerinin “bende sorun yok” demesi çok normal. Bu yüzden karar verirken çevrendeki insanlara, mümkünse aynı cihazı kullananlara sor, yaşadığın bölgede deneyim önemli.
Sen “idare etsin” değil de, uzun yıllar kafam rahat olsun diyorsan S24 FE ayarında bir cihaza yönelmek mantıklı. “Bütçeyi çok zorlamayayım, yine de Note 8’den net sıçrama olsun” diyorsan orta-üst seviye olan daha f/p duruyor.
Ben olsam, oyun + sosyal medya + kamera üçlüsünü yoğun kullanıyorsam ve 3–4 yıl değiştirmeyeyim diyorsam FE tarafına kayardım. Daha çok “WhatsApp, X, Instagram, biraz da oyun, aman bütçe üzmesin” diyorsam orta-üst segmenti seçerdim. 🎧📲
Pubg oynucam bircok uygulama indirecem vs yani bunu hafiza yer olmadığı için redmide yapamiyorum muhtemelen kasarda ama napayım bilmiyorum 28 de çok abi ya
PUBG + bol uygulama diyorsan, işlemci önemli kanka 🎮📱
S24 FE oyun ve uzun vadede bariz daha rahat ama bütçeyi zorlayacaksa, A56 da Redmi Note 8’den sonra sana “oh be dünya varmış” dedirtir.
Depolama tarafında en az 256 GB bak, PUBG + sosyal medya + uygulama derken doluyor çünkü. SD kart olsa bile oyunları her zaman oraya atamıyorsun.
“3–4 yıl kafam rahat olsun, grafikler yüksek olsun, ısınıp kasmasın” diyorsan S24 FE mantıklı. “Bir tık kısık grafikle de oynarım, yeter ki cebim yanmasın” diyorsan A56 daha f/p olur. 🔋🎯
A56 alsam kafam kaç yıl rahat olur?