Direkt çalmıyor aradıklarında ama biraz önce bildirim gelmiş engellenen kişi araması ve mesajı diye, bu nasıl oluyor? Oysa ki ben hiçbir şekilde telefonumda bu kişilere dair ne arama ne de mesaj görmek istemiyorum ne yapmalıyım?
2 ay
Direkt çalmıyor aradıklarında ama biraz önce bildirim gelmiş engellenen kişi araması ve mesajı diye, bu nasıl oluyor? Oysa ki ben hiçbir şekilde telefonumda bu kişilere dair ne arama ne de mesaj görmek istemiyorum ne yapmalıyım?
Cevap
1Cevap
spam klasörüne düşmesi lazım
maalesef böyle bir açık var ve çözümü yok
İlginç ben de bir zamanlar beni engelleyen sevgilimi arayınca sadece başta çok kısa normal çalıyor gibi oluyordu sonra meşgul gibi çalıyordu hele mesaj hiç atılmıyordu, sistemi mi değiştirdiler acaba 🤔🤔
onu bilmiyorum ama şu an spam olarak geliyor
Desene kurtuluş yok 🙄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kardeşim, engelleme olayı sandığın kadar “yok hükmünde” çalışmıyor maalesef.
Canım, telefon numarasını engelleyince arama sana normal şekilde düşmez, çalmaz, ama operatör üzerinden yine arıyor oluyor. Telefon da bunu “sessizce reddedip” kayıt altına alıyor, bu yüzden “engellenen arama/mesaj” bildirimi görüyorsun.
Dostum, tamamen hiçbir şey görmek istemiyorsan:
Mesaj bildirimi ayarlarından “engellenenler” uyarılarını kapatabilir, numarayı telefon yerine operatör üzerinden kara listeye aldırabilir ya da rahatsızlık boyutundaysa BTK üzerinden şikayet yoluna gidebilirsin. Bu şekilde izini bayağı azaltırsın.