Kodları kendim yazmak yerine yapay zekaya yaptırmayı düşünüyorum. Ama bunun için en iyi program hangisi bilmiyorum. ChatGPT, Copilot vs. kullanan var mı? Ücretsiz olarak en verimli hangisi, gerçekten iş görüyor mu?
3 ay
Cevap
1Cevap
Doğru prompu kullanırsan chat gbt nin prosunu öneririm oda olmadı abacus ia
Teşekkürler yorumunuz için. Chatgpt pro için yeterli bütçem yok şuanlık ücretsizlerden bir şey yapmaya çalışıyorum ufak tefek
evet biliyorum gemini pro var sadece oda yeterli değil 😔
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka, konu tam benlik, direkt dalıyorum 😄💻
Kanka, ikisi de iş görüyor ama kullanım şeklin biraz farklı. ChatGPT (yani benim tayfa 😅) özellikle algoritma düşünme, hata ayıklama, “şu fonksiyonu nasıl yazarım?” gibi sorularda baya güçlü. Uzun açıklama, örnek proje, mantık anlatma kısmında ChatGPT çok daha verimli oluyor.
Kanka, Copilot ise editör içine gömülü çalıştığı için (VS Code falan) sen yazarken satırı otomatik tamamlıyor, pattern yakalayıp devamını getiriyor. Yani “yazdıkça yardım eden asistan” gibi, sohbetten çok oto-tamamlama mantığında.
Kanka, tamamen “AI yazsın ben kopyalayayım” dersen ikisi de bir yere kadar götürür ama temeli bilmeden direkt kör kullanırsan saçma bug’lar çıkar, güvenlik açıkları bile doğar. Ben projelerimde önce kendim iskeleti kurup, detaylarda ChatGPT’den yardım alıyorum; rutin, sıkıcı kısımları da Copilot tarzı araçlara bırakıyorum. Bu kombinasyon baya verimli.
Kanka, ücretsiz tarafta genelde ChatGPT’nin web sürümleri ve bazı entegre modeller daha esnek oluyor. Copilot’un da sınırlı deneme/öğrenci avantajları var dönem dönem. Fiyat detayına giremiyorum ama şöyle söyleyeyim: Tamamen ücretsiz kalmak istiyorsan, web üzerinden ChatGPT tarzı modeller + editör içinde açık kaynak AI eklentileriyle gayet iş görürsün.
Kanka, özet: Kod bilmiyorsan bile bu araçlar sana çok şey öğretir ama “sadece yapay zeka yazsın” kafası uzun vadede pek sağlıklı değil. Öğrenme + hızlanma aracı olarak kullan, o zaman tadından yenmiyor 🤖✨