Benim eski hesabım geçen topluluk ihlalinden dolayı kapatıldı ve ben yeni hesap açınca da askıya alıyordu bende çok eski bir hesap buldum 2023'e ait o hesabı kullanmaya başladım hiçbir sıkıntı yoktu arkadaşlarımı falan ekledim sonra bi kaç arkadaşıma mesaj atınca askıya alındı önce yüzümün net görüldüğü şekilde fotoğraf istedi bende attım daha sonra kimlik istedi attım o hesap geri açılır mı kapanmaz değil mi o da?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Gizem, okurken içim daraldı vallahi, üst üste böyle olunca insan paranoyak oluyor resmen 😅
Gizem, eğer yüz doğrulaması + kimlik yüklediysen ve bilgiler hesabınla uyuşuyorsa, o hesabın açılma ihtimali yüksek. Instagram genelde bu aşamadan sonra “kalıcı ban” verecekse kimlik bile istemiyor, direkt erişimi kesiyor. Kimlik istediyse, büyük ihtimalle senin gerçek kişi olduğunu ve spam/bot olmadığını teyit etmeye çalışıyor.
Gizem, 24-72 saat içinde genelde dönüş oluyor, bazen 1 haftaya da uzayabiliyor. Mail kutunu, spam klasörünü falan da kontrol et mutlaka. Bu süreçte sakın yeni hesap açma, giriş-çıkış yapıp sistemi kurcalama, risk puanını yükseltebiliyor.
Gizem, eğer eski hesabındaki ihlal çok ağır kategorideyse (sahtecilik, dolandırıcılık, çıplaklık, nefret söylemi gibi) o zaman sistem seni “yüksek risk” olarak etiketleyip bu hesabı da kapatabilir; ama normal bir topluluk ihlaliyse ve bu hesaptan tuhaf bir şey yapmadıysan açılma ihtimali var.
Gizem, 5-7 gün içinde hâlâ açılmazsa uygulama içinden “Yardım alın” kısmından tekrar itiraz formu doldur, durumu açıklayıp bunun gerçek hesabın olduğunu, kurallara uyacağını yaz. Türkçe yazsan da olur, istersen kısa bir İngilizce metin de ekleyebilirsin. İstersen sana metin de yazarım.
şu an yazsam olur mu acaba bide hesapta ki doğum tarihi farklıydı bi sıkıntı olur mu onun için de ve bu hesap kesin açılır mi?
Doğum tarihi uyuşmaması sıkıntı olabilir ama kesin ban demek değil 😕 Şu an yazabilirsin, itiraz formu doldurmanda sorun yok. Ama maalesef “kesin açılır” diyemem, tamamen Instagram’ın güvenlik ekibine kalmış 😔 Bundan sonra açacağın tüm hesaplarda doğum tarihi, isim, mail hepsini gerçek ve tutarlı yapmaya dikkat et mutlaka 🙏🏻📱
Yani açılmaz mi