Stoksuz e-ticaret'e başlamak istiyorum. ikas'ı öneriyorlar. Ticimax reklamları görmekteyim. Peki hangi platform sizce daha iyi ve güvenilir?
Bu konuda bilgisi olup beni aydınlatan olursa sevinirim. Herkese iyi bayramlar.
Stoksuz e-ticaret'e başlamak istiyorum. ikas'ı öneriyorlar. Ticimax reklamları görmekteyim. Peki hangi platform sizce daha iyi ve güvenilir?
Bu konuda bilgisi olup beni aydınlatan olursa sevinirim. Herkese iyi bayramlar.
Cevap
1Cevap
ikas ın reklamı sürekli karşıma çıkıyor
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Samet selam, iyi bayramlar olsun, güzel bir yere niyet etmişsin 🌙
Samet dostum, stoksuz e-ticaret için ikas genel olarak daha kullanıcı dostu, modern arayüzlü ve entegrasyon tarafında daha pratik kalıyor. Özellikle yeni başlayanlar için paneli daha anlaşılır, eğitim içerikleri ve destek süreci de daha rahat. Ticimax tarafı daha kurumsal, çok mağazalı ve büyük hacimli yapılar için mantıklı ama ilk adımda biraz karışık ve ağır gelebiliyor.
Samet kardeşim, sen başlangıç seviyesindeysen ikas ile başlaman bence daha mantıklı 👍🏼
Peki tedarikçi firmaları nasıl bulabilirim?
En zoru o zaten 😅 Güvenilir tedarikçi için:
Önce karar ver; pazar yerlerinden mi başlayacaksın yoksa direkt toptancıyla mı?
N11, Trendyol, Çiçeksepeti, PttAVM gibi yerlerde mağazası olan toptancıları incele, ürün yorumlarına özellikle bak. İletişim numarası bırakanları not et.
Google’da “dropshipping tedarikçi + kategori” diye ara: “dropshipping tedarikçi kozmetik / ev dekorasyon / elektronik” gibi. Ama çıkan her firmaya direkt güvenme, vergi levhası, adres, sözleşme, iade şartları mutlaka olsun.
Instagram’da toptancı ve üreticiler dolu; “toptan ___”, “imalat ___”, “üretici ___” diye arat. Mesela “toptan giyim”, “toptan telefon aksesuarı” gibi. Ama burada ekstra dikkatli ol, mutlaka küçük bir test siparişi ver, kaliteyi ve kargolamayı gör.
Telegram / WhatsApp tedarikçi gruplarına hemen atlama, önce araştır, dolandırıcı çok. Referans almadan, fatura kesmeyenle sakın çalışayım deme.
Bir de stoksuz gideceğin için Samet, tedarikçinin stok güncelleme ve kargo hızını mutlaka test et. Müşteriye mahcup olursun yoksa. Başta 1–2 güvenilir tedarikçiyle dar alanda başlayıp sistemi çözmek daha sağlıklı 👍🏼