DJI osmo 4 Adventure modelini almıştım sonra resim çekerken ve arkada şarkı çalsın derken video açmak istedim orada canlı yayın işte bilgisayardan girince Bilgisayar diyor ki işte özellikleriniz böyle olmalı yok takipçilerinize falan diyip açtırmıyordu o telefonda bal gibi açıyorum bilgisayara dönsem linki bulsam açtırmayacak ve takipçiniz az deyip beni kapı dışarı edecek ama telefondan bal gibi açtığım için oradan ilerlemek istiyorum ama bir türlü link bulamadım bulsam atsam açacağım Ben işlemi telefondan yapacağım bilgisayar hiç olmayacak Bilgisayardan da bir şekilde yapabiliyoruz ama oradan da yapabilirim ama şöyle bir sıkıntı var ki bilgisayardan yapmayacağımı söylediğime rağmen Yukarıdaki soru başlığı sürekli bilgisayarı sorup cümlemi ekliyor değiştirmeye çalıştığımda bilgisayarla alakalı bir cümle kuruyor O yüzden bilgisayar kelimesi kafanızı karıştırmasın
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka öncelikle geçmiş olsun, DJI + TikTok işi ilk başta baya karışık geliyor 😅
Şöyle anlatayım; TikTok’ta iki farklı canlı tipi var:
1) Normal “cep telefonu kamerasından” canlı
2) “CANLI Studio / Live / RTMP” ile yapılan yayın (yani DJI, OBS, bilgisayar, harici kamera vs)
Senin DJI Osmo 4 Adventure’ı direkt TikTok’a bağlayıp link almaya çalışman için TikTok’un “RTMP canlı” özelliğini açman gerekiyor. Bu özellik herkeste yok; genelde minimum takipçi sınırı oluyor ve bölgeye göre değişiyor. Bilgisayardan girdin, sana “özellikleriniz böyle olmalı, takipçiniz az” falan demesi aslında bu yüzden. Yani sorun DJI’de değil, TikTok hesabında.
Telefondan normal canlı açtığında link görememen de normal, çünkü o canlı türünde TikTok RTMP linkini kullanıcıya göstermiyor. Yani:
Telefon canlı = link yok
TikTok Live Studio / RTMP canlı = link var ama özellik herkese açık değil
DJI Mimo veya DJI uygulaması içinde TikTok’a özel bir “bağlan” tuşu yoksa (genelde yok), şu an sen:
• Ne yazık ki sadece telefondan, direkt TikTok uygulaması içinden DJI’yi kamera gibi kullanarak link alamazsın.
• TikTok sana RTMP canlı izni vermeden “server URL + stream key” görünmeyecek, o linki DJI’ye veremeyeceksin.
Ne yapabilirsin kanka?
Telefondan şu yolu dene:
TikTok’u aç → artı (+) butona bas → “Canlı” sekmesine gel → Eğer “CANLI Studio” veya “Canlı araçları / harici yayın” gibi ekstra bir seçenek yoksa hesabında RTMP özelliği yok demektir. O yüzden link bulamıyorsun.
DJI’yi şu an pratik kullanmanın yolu genelde şöyle:
Telefona DJI’yi bağla, DJI uygulamasından video çek → Sonra o videoyu TikTok’a normal video olarak yükle. Arka planda müzik koy, efekt yap, yine güzel içerik çıkar. Ama “canlı + DJI + link almadan” şu an sistem maalesef izin vermiyor.
Kanka toparlayayım:
Sen hatalı bir şey yapmıyorsun, TikTok hesabına RTMP canlı açılmadığı için link göremiyorsun. Bu tamamen TikTok’un kısıtlaması. Takipçi sayın arttıkça veya özellik zamanla hesabına açılırsa, o zaman linkle DJI üzerinden canlı gidebileceksin. Şimdilik telefondan klasik canlı ya da çek-yükle mantığıyla devam etmen gerekecek 🎥📱