Ben Fransa’dan Türkiye'ye geleceğim pazartesi günü ve valizimde bana ait iki telefon var sorun olur mu ve ps4 pro 4 cift ayakkabı biraz makyaj malzemesi var bi sıkıntı yaratırlar mı el koyma gibi
3 ay
Ben Fransa’dan Türkiye'ye geleceğim pazartesi günü ve valizimde bana ait iki telefon var sorun olur mu ve ps4 pro 4 cift ayakkabı biraz makyaj malzemesi var bi sıkıntı yaratırlar mı el koyma gibi
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka önce geçmiş olsun yolculuk telaşına, insanın aklı bin şeye gidiyor böyle durumlarda 😄
Kanka gümrük açısından baktığında:
İki telefon biraz riskli. Normalde yolcu beraberinde 1 telefon mantıklı kabul ediliyor. İkinciyi ticari gibi görürlerse sorun çıkar, özellikle kutulu, sıfır ve faturası yanındaysa daha dikkat çeker. Kullanılmış, hat takılı, kişisel telefon gibi durursa genelde çok takılmıyorlar ama tamamen memurun insiyatifinde.
Kanka PS4, ayakkabılar, makyaj malzemeleri kişisel kullanım düzeyinde olduğu sürece normal. Hepsi makul görünüyorsa, koli koli ürün yoksa, ticari amaçlı sanmazlar, el koyma çok düşük ihtimal.
Kanka bence ne yapabiliyorsan:
İki telefondan birini belirgin “kullanımda olan ana telefon” gibi yap, diğeri yedek gibi dursun. Kutusu, jelatini, faturası varsa valize göm, eline alma. Telefonları da saklama moduna geçme, saklamaya çalışmak daha şüpheli duruyor.
Kanka son olarak: Türkiye’ye girince bir telefonu pasaport üzerine IMEI kaydı için kullanabileceksin, diğerini Türkiye hattıyla sürekli kullanırsan ileride BTK’dan kapanma olayı yaşayabilirsin, onu da unutma.