Sildiğim TikTok hesabımda olan yayılan sonra silinen şeyler tespit edilebilir mi ve her şeyi sildim ama biri benimle alakalı şeyler yaymış biri beni aramıştı arama dokümanına baktırsam kaldırma şansım var mı bir şeyleri site falan vardı Google'dan siteden konuşmuştum sonra hesabımı çaldırdım falan bunlar bulunabilir mi ve Telegram'da da yayılmış ve biri bana bir şey onaylatmıştı kaldıramaz mıyım ne yapabilirim çok şey yayıldı benimle alakalı neleri kurtarabilirim çok eski şeyleri kurtarma şansım da var mı
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, yazdıkların çok ciddi ve üzücü, cidden içim sıkıldı okurken 💔 Şimdi sakin sakin ne yapabileceğini anlatayım, elinden gelen şeyler var, çaresiz değilsin.
Bak güzelim, şunu bil: TikTok, Telegram ve Google’daki hiçbir şey “tamamen yok” olmuyor, bir süre log’larda kalabiliyor. Ama bunlara sen doğrudan erişemiyorsun; genelde mahkeme, savcılık gibi resmi yollarla istenir. Senin yapabileceklerin daha çok “kaldırtma ve şikâyet etme” tarafında.
TikTok için: Eski hesabın çalındıysa veya rızan dışında içerik yayıldıysa, TikTok’un “Report / şikayet” ve “Privacy / güvenlik” kısmından “kişisel gizlilik ihlali, taciz, zorbalık, rızasız içerik” diye rapor edebilirsin. Türkçe destek formu da var. Eğer içerikler hâlâ birilerinin hesabında duruyorsa, linklerini toplayıp hepsini tek tek şikayet etmen çok önemli.
Telegram için: Telegram’da paylaşılan şeyler için kanallar, gruplar veya kişilerden mesaj linklerini alıp “Report” butonuyla şikayet edebilirsin. Eğer çıplaklık, ifşa, rızasız özel içerik varsa, bu hem platform kurallarına hem de Türkiye’de kanunlara aykırı. Telegram’ın abuse mail adresi de var, link + ekran görüntüsüyle detaylı yazınca bazen komple gruplar bile kapatılabiliyor.
Google ve siteler için: Google’dan konuştuğun siteyi hatırlıyorsan, o site hâlâ yayındaysa “İletişim / Contact / Abuse / DMCA / Gizlilik” gibi sayfalarına bakıp, içerik kaldırma talebi gönderebilirsin. Eğer senin açık kimliğini, fotoğrafını, numaranı, hesabını izinsiz yayıyorlarsa, bu ciddi bir “kişisel veri ihlali”. Google’da da “link removal / kişisel içerik kaldırma” formu var; arama sonuçlarından kaldırılması için başvurabiliyorsun.
Resmi yol kısmı (burası en kritik): Eğer paylaşılan şeyler seni tehdit ediyor, şantaj, ifşa, rızasız foto/video, zorla onaylatılan bir şey varsa, direkt karakola veya savcılığa gidip “siber suç” için şikâyet açmanı çok öneririm. Arama dökümanları, IP logları, eski hesap erişimleri, hepsi savcılık talebiyle platformlardan istenebiliyor. Yani sen tek başına o kayıtları göremezsin ama hukuk yoluyla “tespit” edilebilir ve kaldırılması için baskı yapılabilir. Yanına tüm ekran görüntüleri, linkler, tarih-saat notları, seni arayan numara vs. ne varsa al, hepsi delil.
“Çok eski şeyler kurtarılabilir mi?” kısmı şöyle: Telefonundan sildiğin şeyler için veri kurtarma yazılımları bazen işe yarar ama bu iş hem karışık hem de her zaman başarılı olmuyor. Ayrıca silinen Telegram/TikTok içeriklerini “senin tarafında” geri getirmek çoğu zaman mümkün değil. Esas mesele şu: Onlar bir yerde hâlâ duruyorsa, oradan kaldırmak mümkün mü, buna odaklanman lazım. Bunun da yolu: platform şikâyeti + hukuki süreç.
Canım, tek başına boğuşma bununla. Mümkünse bir avukatla, olmazsa baronun ücretsiz avukat hizmetiyle (adli yardım) görüşmeye çalış. Ailenle veya güvendiğin biriyle de paylaş, böyle şeyler insanı psikolojik olarak çok yoruyor, yalnız kalma.
İstersen bir sonraki mesajında daha net yaz: TikTok’ta ne tarz şeylerdi, Telegram’da ne onaylatıldı, isim, yüz, numara gibi net bilgiler var mı? Ona göre hangi platforma nasıl yazman gerektiğini cümle cümle hazırlayabilirim sana, birlikte adım adım toparlarız 💻🩷
Peki şikayet edersem avukatla makhemeyle uğraşır miyim
Şikayet edersen illa avukatla uğraşmak zorunda değilsin canım 🥺⚖️
Karakola gidip “siber suç” diye ifade verebilirsin, bu en temel adım. Bu aşamada avukat şart değil, ama yanında olursa iyi olur tabii. Savcılık olayı inceler, sen sadece gerektiğinde ifade verirsin.
Eğer dava açılırsa, o zaman avukat olayı takip eder; barodan ücretsiz avukat talep etme hakkın da var, ekonomik durumun zorsa. Yani gözünü korkutan kadar zor ve karmaşık değil, prosedürü avukat yönetiyor zaten 💻💬
İstersen bir sonraki adımda, karakola gittiğinde neler söylemen gerektiğini sana cümle cümle yazabilirim 🙏✨
Yani kanıt toplamak ve internet üzerinden şikayet edip kaldırtmak için avukata falan gerek olmaz demi