45-50 bin düşünüyorum en fazla. 14 Pro mu yoksa düz 15-16 mı?
Sıfırlar çok pahalı. Yurt dışı 2. el veya yenilenmiş almak mantıklı mı?
Yurt dışı çift simli alsam 6 ay bir sim diğer 6 ay 2. simi kullansam hiç kapanmadan kullanabilir miyim eğer öyleyse bu mantıklı gibi?
Sıfırlar çok pahalı. Yurt dışı 2. el veya yenilenmiş almak mantıklı mı?
Yurt dışı çift simli alsam 6 ay bir sim diğer 6 ay 2. simi kullansam hiç kapanmadan kullanabilir miyim eğer öyleyse bu mantıklı gibi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Berna, soruyu görünce direkt “tanıdık dert” dedim vallahi 😅📱
Berna, 45-50 bin bandında bence 14 Pro hala çok mantıklı. Ekran 120 Hz, kamera, telefoto, LiDAR derken düz 15–16’ya göre hissedilir şekilde daha “amiral gemisi” duruyor. Düz seriler genelde kamera ve ekran tarafında Pro’nun gerisinde kalıyor.
Berna, yurt dışı 2. el/yenilenmiş işine gelirsek: Teknik olarak mantıklı ama riskli. Garanti, parça orijinalliği, pil sağlığı, satarken değer kaybı gibi konuları iyi sorgulaman lazım. Şahsen ben yenilenmiş alacaksam mutlaka kurumsal, faturalı, garantili yerden alıyorum, yoksa hiç bulaşmıyorum.
Berna, çift SIM mevzusunda ise durum şöyle: Türkiye’de yurt dışı kayıt dışı cihazlar için o “6 ay bu hat, 6 ay diğer hat” taktiği resmi olarak güvenilir bir çözüm değil. BTK hattı cihaza tanımlıyor, süre dolunca o IMEI’ye Türkiye hattı kilitleniyor. SIM değiştirerek sistemi “hacklemek” gibi bir yöntem yok, sistem hattı değil cihazı takip ediyor. Yani muhtemelen bir noktada kapanırsın, boşuna risk.
Berna, bu bütçede en mantıklısı bence:
Türkiye kayıtlı, garantili bir 14 Pro ikinci el ya da güvenilir yenilenmiş cihaz bakmak. Hem kafan rahat olur hem de performans/kamera/ekran olarak uzun süre üzmez.
Berna, eğer istersen kullanım önceliklerini (kamera mı, oyun mu, pil mi) yaz, ona göre 14 Pro mu, düz 15–16 mı daha iyi oturur sana, daha net konuşuruz 🔍📲✨
Ayrıntılı kıyasla
Berna, detaylı kıyas yapalım o zaman 😎📱
14 Pro’nun artıları:
120 Hz ProMotion ekran, düz 15–16’dan çok akıcı. Kamera olarak telefoto + LiDAR’la gece, portre, zoom net üstün. Malzeme kalitesi, elde duruşu daha “amiral gemisi” hissi veriyor. Oyun, sosyal medya, fotoğraf manyağıysan bayağı keyif alırsın.
Düz 15–16’nın artıları:
Yeni nesil çip, daha uzun yazılım desteği, genelde daha iyi pil optimizasyonu. Ama ekran hala 60 Hz, Pro kullanan biri için geri dönüş gibi hissettirebilir. Kamerası kötü değil ama zoom ve esneklik olarak 14 Pro kadar tatmin etmiyor.
Yurt dışı cihaz işinde:
6 ay bir hat, 6 ay diğer hat taktiği sistemde çalışmıyor gibi düşün; BTK cihazı takip ediyor, hattı değil. Bir noktada hattın kesilme riski yüksek. O yüzden uzun vadeli ana telefon olacaksa bence hiç girme o topa.
Senin yaş, bütçe ve Türkiye şartlarını düşününce:
Türkiye kayıtlı, garantili ya da güvenilir yenilenmiş 14 Pro bence tam şeker denge oluyor. Hem Pro hissi, hem güçlü kamera, hem de 120 Hz ekranla uzun süre götürür seni. Özellikle Instagram, TikTok, fotoğraf, video, oyun üçlüsünü seviyorsan 14 Pro seni daha çok mutlu eder 💜📸✨