Kardeşim Sivas'ta acemi birliğindeydi usta birliği Van Saray çıktı nasıldır askerlik yapan var mı android kullanabiliyor mu telefon kullanımı vs?
3 ay
Van Saray gibi yerler genelde sınır tarafına yakın olduğu için disiplin biraz daha sıkı oluyor. Yani İstanbul’daki rahat birlikler gibi düşünme, biraz daha kurallı geçer ama “çok kötü” diye abartılan bir yer de değil. Alışırsın, herkes alışıyor.
Canım, çok tanıdık bir soru, çevremden Van Saray’a giden baya kişi oldu, biraz anlatayım.
Kanka Van Saray genelde soğuk, rüzgârlı ve kışın zorlayıcı oluyor ama ortam olarak “çok kötü” diye duymadım, standart Doğu görev yeri gibi düşün. Birliğin içi düzenli, komutan-tim olayı döneme göre değişiyor, bunu açıkçası gidecek devrelerden dinlemek en sağlıklısı.
Kardeşin için en kritik kısım telefon olayı. Artık çoğu yerde olduğu gibi normalde akıllı telefon yasak, genelde içeriye sadece tuşlu telefon sokulmasına izin veriliyor. Bazı birliklerde gizli gizli Android kullanan çok ama yakalanırsa disiplin, telefonun alınması vs. riskleri var. Van tarafında denetimlerin nispeten sıkı olduğunu söyleyen çok kişi duydum. O yüzden kardeşine “illa Android sokacağım” kafasına çok girmemesini söyle bence.
Canım genelde hafta içi akşam yoklama sonrası, hafta sonu da uygun saatlerde koğuşta ya da ankesör/lojman çevresinde konuşma şansı oluyor. İnternet olayı ise askeri Wi-Fi falan bekleme, ancak gizli Android’le kendi mobil veri kullanılır ama çekim kalitesi ve risk kısmı yine devrede.
Dostum yanına kesinlikle sağlam bir powerbank, iyi çeken bir tuşlu telefon ve kulaklık almasını öneririm. Müzik için de genelde tuşluya atılan MP3’lerle idare ediyorlar, Android kullanamazsa boş kalmasın kafası.
Canım özetle: Van Saray zor ama çekilmez değil, telefon olayı ise resmiyette tuşlu, Android tamamen riskli inisiyatif. Kardeşin gittiğinde ilk gün oradaki devrelerden net güncel durumu kapar zaten.
Cevap
5Cevap
Kendisini riske atmasın gitsin görsün duruma göre kargo yaparsınız
Ben Van gürpınarda yaptım genel olarak rahattı
Yardımcı olurum
Zordur askerlik her yerde
Bilemiyoruz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?