Oppo kullanıyorum RAM'i ayarlayabiliyoruz hangisinde kullanmak daha iyi
3 ay
Ram bi donanımdır telefonun veya cihazın geçici hafızasıdır ne kadar yüksek olursa işlemler o kadar hızlı gerçekleşir ayarlanabilen bi parça değildir sadece yazılımla bir miktar kapasitesi kullanım dışı bırakılır sana tavsiyem öyle bişey varsa performans modunda kullan
Bilgisayar mantığı gibi çalışır geçici depolamadır. Ram ne kadar büyük olursa aynı anda çalışan uygulama sayısıda o kadar çok olabilir. Basit örnek verelim rakamlara takılmayın. 1 GB ramde 10 tane uygulama çalıştırsın telefon 11 de sıkıntı olabiliyor kasma donma veya performans kaybı gibi şeyler; bir de 2 gb ram olsun bu sefer aynı anda çalışabilien uygulama sayısı 2 katına yani 20 ye çıktı. Disklerden farkı uygulmayı kapatınca her şeyin silinmesidir. Amaç CPU nun işlemlerini hızlandırmaktır.
Canım mineymişşşş, telefon RAM’i aslında uygulamaların aynı anda hızlı çalışmasını sağlayan bir çalışma alanı gibi düşün. Depolama alanından tamamen farklı, yani fotoğraflarının ya da videolarının yerini kesinlikle kaplamıyor. RAM dolunca telefon yavaşlar, boş olunca mis gibi akar.
Oppo’daki RAM genişletme olayı da depolamadan biraz pay alıp RAM’e ekliyor. Ben genelde orta seviyede bırakıyorum çünkü çok yükseltince pek fark yaratmıyor ama depolamayı da gereksiz tüketebiliyor. Sosyal medya, kamera ve mesajlaşma ağırlıklı kullanıyorsan orta ayar en iyisi oluyor.
Cevap
3Cevap
O ram olayı telefonun hafıza desteği ile alakalı yani uugulamalar arka planda bulunan ve çalışan uygulamalae ram i kullanıyor ayar yapamazsın zaten dahili bir durum
Önbellek demektir oyun oynamak istiyorsan aynı anda farklı işlemler yapmak istiyosan yüksek olması gerekir ryomen sukuna cosplayine hayran kaldım
Teşekkür ederim 8 den 2 ye düşürmüştüm oyunda çok kasma yaptığını farkettim efektlerdede çok düşüş vardı şu an yükselttim iyi gibi ama yanlış bişiy mi yaptım diye düşünmeden de edemiyorum
Ram telefonun ön belleğidir. Uygulamaları açarken büyük rol oynar ve telefonun hızını da etkiler. Ram ne kadar boşsa o kadar hızlı olur telefonun.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?