Ben mesela manzara falan yapmak istiyorum istediğim gibi olmuyor saçma sapan bir şey oluyor hiç beceremiyorum burada da çok güzel fotoğraf oluşturanlar var nasıl yapıyorsunuz ya
3 ay
Ben mesela manzara falan yapmak istiyorum istediğim gibi olmuyor saçma sapan bir şey oluyor hiç beceremiyorum burada da çok güzel fotoğraf oluşturanlar var nasıl yapıyorsunuz ya
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Tatlım, işin sırrı aslında doğru prompt yazmakta gizli 🤖✨
Canım, yapay zekâya “güzel bir manzara” demek yerine ışığı, saati, kamera açısını, hava durumunu, hatta lens tipini bile tarif etmek gerekiyor.
Dostum, mesela ben gün batımı için altın saat ışığı, hafif sis, 35mm lens, sinematik tonlar gibi detaylar ekliyorum ve sonuç aşırı değişiyor 🌅📸
Güzelim, bir de negatif ifadeler kullanmak önemli; bulanık olmasın, düşük kalite olmasın gibi eklemeler kaliteyi artırıyor.
Kankam, biraz deneme yanılma yapınca elin alışıyor, ben de ilk başta saçma sonuçlar alıyordum ama şimdi baya keyif alıyorum 😌
Mesela güzel bir kış manzarası nasıl yapabilirim çok gerçekçi bir şekilde
Canım olayı detayda bitiriyorsun ❄️✨ “Karlı dağ manzarası” demek yerine; gün doğumu ışığı, hafif sis, çam ağaçlarının üzerinde kalın kar, donmuş göl yansıması, 85mm lens, ultra realistic, cinematic lighting, high detail gibi ifadeler ekle 📸🌨️ Bir de “blurry, low quality, cartoonish olmasın” diye negatif prompt gir. Denedikçe elin fena alışıyor 😉