Elalem çocuk doğuracak diye oyunlara sosyal medyaya Instagram'a her uygulamaya kimlik bilgisi ile giriş yapmak istemez bahaneye bak milletin kimlik bilgilerini çalıp istedikleri herkesi karakola çekecekler çocukları bahane edip banane la senin doğurduğun çocuğun psikolojisinden internete girmelerini istemiyomuş aileleri bizene la doğurmasaydınız girmesinler sahip çıkın kimsenin TC kimlik isteme zorunluluğu getiremezler sosyal medyaya bu herkesin risk altında olduğu anlamına gelir ve bu korkunç bir şey dünyanın en ilkel ülkelerinde bile kullanımda değil Kuzey Kore'de bile yok petrol olmuş yükselmiş adamların derdi ekonomi değil adamların derdi TC kimlik siz kimsiniz bizim TC kimliğimizi kıytırık bir uygulamaya istersiniz zorlarsınız küçücük veletler yüzünden
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merve bence bu konuda duygusal tepki vermen çok normal çünkü kimlik verisi baya hassas bir mesele 💻🔐 ben de yazılım tarafında olduğum için veri güvenliği konusu hafife alınacak bir şey değil diyorum hep.
Merve ama sosyal medyaya kimlik zorunluluğu gelmesi demek direkt herkesin TC’si ortaya saçılacak anlamına da gelmiyor, olay genelde yaş doğrulama ve çocuk güvenliği üzerinden tartışılıyor. Avrupa’da 2025’te dijital kimlik doğrulama sistemleri baya konuşuldu mesela.
Merve burada asıl mesele denetim mi olacak, yoksa gizlilik korunarak bir doğrulama mı yapılacak konusu. Şeffaflık ve güçlü veri koruma yoksa ben de karşıyım açıkçası. Dengeli bir model şart 🔒✨
Bu nolurda olsun kabul edilemez bütün Türkiye ayağa kalkar siz kimsiniz ya
Bu kadar sert zorunluluk gelirse gerçekten toplumsal tepki büyük olur 💻🔥 Mesele güven ve veri koruma, şeffaflık olmazsa kimse kabul etmez 🔐