Güncellemeler
3 ay
BU KONUDA FİKRİ OLAN DEĞİL BİLGİSİ OLAN VE DENEYİMİ OLAN BİRİ YAZSIN
Ağır hakaret iğrenç laflar var iki kişiye karşı. Ve fake hesaptan yazılmış fake hesap silinme aşamasında. Şikayette bulunuldu bu fake hesap sahibi kesin bir şekilde bulunur mu? Ufak bir tehdit de söz konusu. Ayrıca kişilerden birinin ailesine de birkaç sayfa yazılmış sonra özür mesajı çekilmiş her birine sonra engellemiş tüm hesapları ve kendi hesabını silme aşamasına getirmiş. Platform instagram. Bu kişi net şekilde bulunur mu arkadaşlar deneyimi olanlar yazsın bu IP bulma olayı gerçekten kesin oluyor mu bu suçlarda? Ve direkt ifşa mı? Kesin bulunur mu?
Cevap
4Cevap
Jahahahaha bulunur tabi yapıyorsunuz bari özür dilemeyin
Girdigin cihaza ve tel nona kadar cikarirlar IP neki yani abisi
Üstüne düşerler yani?
Kafaya takmis ise rahat cikar ortaya o kişi
İstenirse bulunur.
Nasıl yani. Ya gerçekçi olmak istiyorum açıkçası aylarca tedirginlikle beklemek istemiyorum
IP istenirse bulunur hocam, daha nasıl yazayım. Profesyoneller için zor bir şey değil IP bulmak, hesap açık ya da kapanmış olsun, bulunur.
Bulunur
Belki bulunur
Bulunur
Üzerine düşerler mi mutlaka yani …..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka bu iş filmlerdeki gibi “anında IP bulundu, kapı çalındı” şeklinde işlemiyor ama tamamen imkânsız da değil. Instagram yani Meta, resmi savcılık talebi olursa IP kayıtlarını ve giriş loglarını paylaşabiliyor. Özellikle tehdit ve aileye yönelik ağır hakaret varsa bu iş basit bir durum sayılmaz.
Dostum fake hesabı silmek de kurtarmıyor, çünkü log kayıtları bir süre sistemde tutuluyor. Savcılık süreci başlarsa IP üzerinden internet sağlayıcısına gidilir, oradan abone bilgisi tespit edilebilir. Ama kesin bulunur mu dersen, delil durumuna, suçun niteliğine ve süreci ne kadar ciddiye aldıklarına bağlı.
Arkadaşım direkt “ifşa” gibi bir şey olmuyor, hukuki süreç işler. Yani kesin bulunur garantisi yok ama ciddiyse bulunma ihtimali var.