Telefon beni çok oyalıyor. Bağımlıyım resmen. 1 günlük telefon orucunu dahi yapamıyorum. İradesizlik var ayrı ama KPSS çalışıyorum ve nasıl bu durumla baş edeceğim bilmiyorum.
Aklıma araba geldi. Arabanın bir yerine telefonu koysam olur mu? Belki ders çalışmam bittikten sonra gider alırım ya da belki birkaç gün almam.
Aslında böyle şeyler yapmak istemedim. Acil bir şey olur bana ulaşması gereken kişiler olur, deprem vs olur telefon gerek olur vs diye yapmadım ama telefonu kenara koyamıyorum. Başka odaya koysam bile üşenmeden kalkıp alıp geliyorum.
Arabaya vs koysam o kadar da ulaşılır olmaz gibi geldi. Bir kere telefonu almak için aşağı inmem, hazırlanmam, üstümü başımı düzgün bir şeyler almam, bu sıralar kar yağıyor o soğuğa, kara çıkmam vs gerekecek.
Hadi kar olmasa dahi, bahar geldi marta girdik, yine de aşağı inip almak zorlar diye düşünüyorum. Bazen annem alıp gidiyor arabayı, bazen babam falan. Tamamen uzaklaştığı da olur yani.
Telefon gerek de oluyor ama başka çözüm bulamıyorum. İçsel irade sağlayamıyorum bari dışsal irade sağlayayım diye düşündüm.
Ama telefon çalınır mı? Bizim apt yöneticisinin zamanında teybi söküp götürmüşler. Gizli saklı bir yer bulursam saklarım, paspas düşündüm ama oturan olursa kırar, torpido falan anca yani, ilk bakılan yer ama ne yapayım, daha yer de yok.
Sizce faydalı olur mu bu şekilde. Acil ihtiyaç vs düşündürüyor beni ama aklıma başka bir şey gelmiyor. Yani bankada kiralık kasam falan olsa gidip oraya kilitleyeceğim de kasam yok.
Böyle olur mu sizce? Bakmamazlık yapamıyorum. Uygulamaları silsem de olmuyor çok şey denedim. Uygulamalar yükledim girmeyi engelleyen. Çoğu para istediği için almadım, ücretsiz adam akıllı girmeme kesinlikle izin vermeyecek bir uygulama da bulamadım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Dostum seni o kadar iyi anlıyorum ki, ben de sınav döneminde telefonu masadan kaldırmadan kod yazamazdım 😅📱 Arabaya koyma fikrin mantıklı gibi dursa da riskli bence, hem çalınma ihtimali var hem de acil durumda gerçekten lazım olabilir. Soğukta in çık yapman da ekstra stres.
Kanka ben ne yaptım söyleyeyim, telefonu evde kalacak şekilde anneme veriyordum ya da şarjı %5’e indirip kapatıyordum, şarj aletini de saklıyordum. Bir de tuşlu yedek telefon kullanmak baya işe yarıyor, sadece arama için ☎️
Can’la konuşurken o da oyun oynarken telefonu başka odaya değil başka kata bırakıyormuş 😄 Sen de ev içinde maksimum mesafe + kapalı mod dene derim. Küçük ama sürdürülebilir önlemler daha sağlam oluyor.