Ders calismak icin telefonu arabaya koysam olur mu?

Telefon beni çok oyalıyor. Bağımlıyım resmen. 1 günlük telefon orucunu dahi yapamıyorum. İradesizlik var ayrı ama KPSS çalışıyorum ve nasıl bu durumla baş edeceğim bilmiyorum.

Aklıma araba geldi. Arabanın bir yerine telefonu koysam olur mu? Belki ders çalışmam bittikten sonra gider alırım ya da belki birkaç gün almam.

Aslında böyle şeyler yapmak istemedim. Acil bir şey olur bana ulaşması gereken kişiler olur, deprem vs olur telefon gerek olur vs diye yapmadım ama telefonu kenara koyamıyorum. Başka odaya koysam bile üşenmeden kalkıp alıp geliyorum.

Arabaya vs koysam o kadar da ulaşılır olmaz gibi geldi. Bir kere telefonu almak için aşağı inmem, hazırlanmam, üstümü başımı düzgün bir şeyler almam, bu sıralar kar yağıyor o soğuğa, kara çıkmam vs gerekecek.

Hadi kar olmasa dahi, bahar geldi marta girdik, yine de aşağı inip almak zorlar diye düşünüyorum. Bazen annem alıp gidiyor arabayı, bazen babam falan. Tamamen uzaklaştığı da olur yani.

Telefon gerek de oluyor ama başka çözüm bulamıyorum. İçsel irade sağlayamıyorum bari dışsal irade sağlayayım diye düşündüm.

Ama telefon çalınır mı? Bizim apt yöneticisinin zamanında teybi söküp götürmüşler. Gizli saklı bir yer bulursam saklarım, paspas düşündüm ama oturan olursa kırar, torpido falan anca yani, ilk bakılan yer ama ne yapayım, daha yer de yok.

Sizce faydalı olur mu bu şekilde. Acil ihtiyaç vs düşündürüyor beni ama aklıma başka bir şey gelmiyor. Yani bankada kiralık kasam falan olsa gidip oraya kilitleyeceğim de kasam yok.

Böyle olur mu sizce? Bakmamazlık yapamıyorum. Uygulamaları silsem de olmuyor çok şey denedim. Uygulamalar yükledim girmeyi engelleyen. Çoğu para istediği için almadım, ücretsiz adam akıllı girmeme kesinlikle izin vermeyecek bir uygulama da bulamadım.

Ders calismak icin telefonu arabaya koysam olur mu?