Emniyette polis tanıdığı olan biri başkasına ait cep telefonu numarasından ev adresi tespiti yaptırabilir mi. Bilgisi olan var mı. Suçsuz yere birinin tehdidine maruz kaldım. Polis arkadaşım çok diyor. Adresini bulacağım diyor.
3 ay
Emniyette polis tanıdığı olan biri başkasına ait cep telefonu numarasından ev adresi tespiti yaptırabilir mi. Bilgisi olan var mı. Suçsuz yere birinin tehdidine maruz kaldım. Polis arkadaşım çok diyor. Adresini bulacağım diyor.
Bulabilir ama karşı taraf görevi kötüye kullanmaktan dava açabilir. Sen gidip şikayetçi olursan işler daha farklı olabilir. Seni tehdit ettiğini ekran görüntüsü ile kanıtla ve şikayetçi ola polis arkadaşın başı derde girmesin senin ciddi olduğunu anlasın.
Miness, cep telefonu numarasından herhangi birinin adres bilgisine keyfi şekilde ulaşılması yasal değildir ve ciddi suçtur.
Canım, bir polis tanıdık üzerinden kişisel veri sorgulaması yapmak hem KVKK’ya hem de TCK’ya aykırı olduğu için memur açısından da ağır yaptırımı olur.
Güzelim, sana böyle bir tehdit geliyorsa bunu ciddiye alıp en yakın karakola giderek tutanak tutturmanı öneririm.
Arkadaşım, mesaj, arama kaydı ve ekran görüntülerini saklaman resmi süreçte işini kolaylaştırır.
Miness, suçsuzsan korkmana gerek yok ama tehdit konusu ciddiyse hukuki yoldan ilerlemek en güvenlisi.
Cevap
2Cevap
Korkup boyun eğme elinden geleni ardına koyma de cesur olun biraz şu incellerin tehditlerine boyun eğmeyin sktringitsin ne yapacaksa skkime kadar yolu var korkma bu kadar
Bulur hatta sadece ismin ve soyadında yeter. Birisi test etmek için benim adresimi bulmuştu. ( polis değil)
Sen savcılığa baş bur
Olabilir sanırım şikayet et
Görevi kötüye kullanmaktan ceza alır
Bulabılır hat kimin üzerine
Gidin sorun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?