Merak ettiğim bir şey var. Hatta aranızda hukukçu öğrenci, mezun memur varsa iyi olur. Dalga geçmeden cevap verin olur mu?

Sorum şu: Hükümeti desteklemeyen, oy vermeyen ve sosyal medyada da ekonomik krizden, işsizlikten, çözüm sürecinden memnun olmayan vatandaşlar özel sektörde de işe giremesin diye hükümet tarafından bir kodla işaretlenerek özel sektörde işe girmeleri engellenebilir mi?

Ben üniversite mezunuyum. Öğretmenim. Senelerce KPSS'ye hazırlandım olmadı. O yüksek puanı da alamadım. Benim branşım zor atanıyor. Az alım yapılıyor. Ben de 85-90'lar alamadım haliyle. Ama ücretli öğretmenliğe her sene başvurdum hiç çıkmadı bana. Herhangi bir parti üyeliğim yok. Fakat sosyal medyada Twitter'da Instagram'da hükümeti enflasyon, işsizlik, artan suç oranları, suçluların az ceza alıp salıverilmesi, Apo'ya umut hakkı konuları, sığınmacılar gibi şeylerden dolayı eleştirdim. Gittim Erdoğan'ın Twitter hesabına ilgili konu hakkında daha önce konuştuğu cümleleri arşivlerden bulup sen geçmişte bu konuya böyle dedin şimdi böyle diyorsun bu döneklik olmuyor mu sözünün eri olsana minvalinde şeyler yazdım. Millî Eğitim Bakanının eğitim politikaları öğretmenlere yaptıkları yüzünden eleştirdim. Mevzuata vurgu yaptım. Okuyan öğretmenler çıkarsa anlarlar demek istediklerimi. Bu sitede öğretmen var çünkü denk geldim.

Bana ne ücretli çıktı ne de özel sektörde iş bulabiliyorum. Çok kısa süre çağrı merkezinde, A101'de işe girdim. İkisinde de birer hafta çalıştım çıktım. Sonra başka bir markete girdim 4 ay çalıştım. Sonra birinin yanında e satış ön muhasebe sekreterlik gibi işler yaptım o da 4-5 ay kadardı. Ama ne kadar özel okula başvurduysam ücretliye başvurduysam çıkmadı hiç.

Bunu gerçekten net şekilde öğrenirsem doğrusunu KPSS ile özel sektörde iş aramayla uğraşmayacağım. Kafam rahat olacak. Diyeceğim ki seçimlerde değişinceye kadar bekle. Çünkü kendi kendimi yiyip bitiriyorum düşüncelerle.

Bunu bana en doğru şekilde bana kim söyler? Acaba böyle işverenler benim bilgilerimi girince falan SGK'da kodlar falan var İşkur'da kodlar falan var. Oralarda bunu işe almayın muhaliftir denilerek ben ve benim gibi kişileri fişleyip özel sektörde de çalışmamıza engel olabilirler mi? Kendim bir savcıya, avukata, polise falan gitsem bunu öğrenebilir miyim? Ya da Sosyal Sigortalar Kurumuna gitsem İşkur'a gitsem öğrenebilir miyim? İlle de TV'lere vs çıkacak sosyal medyada çığırtkanlık yapacak halim yok. Kimi kime şikayet edeceksin? Bari bilirim en azından. Uğraşmam daha fazla. Çünkü 2018'den beri adam gibi iş bulamadım bulduklarım da ortada işte.

Güncellemeler
3 ay
Yapay zeka da gelmiş hukuki dayanağı yok diyor. Kız mesele o ya zaten :D :D :D Hukuki dayanağı olacak şeyler yaşasak zaten bu halde olmam da olmayız da. Benim işyerinden çıkarken de hiç vukuatım olmadı. Ben yapamıyorum dedim çıktım o kadar.
Merak ettiğim bir şey var. Hatta aranızda hukukçu öğrenci, mezun memur varsa iyi olur. Dalga geçmeden cevap verin olur mu?