Direkt savcılık veya karakola gitmeniz gerekiyor diye cevap aldınız mı
3 ay
Direkt savcılık veya karakola gitmeniz gerekiyor diye cevap aldınız mı
Polis savcıya bağlanılarak çalışır.
Olağan üstü durumlarda ve kendilerine başvuru olması halinde müdahale edip tutanaklar ve ifadeler ile yine savcılıktan görüş alırlar.
Polis isterse yasanın kendisine verdiği yetkileri
Kullanarak res’ en de çalışma yapabilir.
Mailden savcılık ve karakola gitmeniz lazım denildi
Mail ile soruşturma başlatmıyorlar.
Polis karakoluna ya da doğrudan adliyede Cumhuriyet Savcılığına şikayetçi olmanız gerekiyor
Kısıtlı bir yaşantım var ailem baskıcı bir şey yapamıyorum
Başka türlü olmaz.
Biliyorum
Pasif önlemler alacaksınız bu durumda tabi İnternet ya da sosyal medya kullanılarak rahatsız ediliyor iseniz
Sosyal medya üzerinden tanıdım az guvendum onda çabuk kandirildim tehdit yiyorum
Bir süre sosyal medyanı kapat / askıya al, tehdit eden kişiyi engelle. Güvenlik ayarlarından bunları yapabilirsin.
Yaptım hesabını sildirdim yeni hesap kız erkek farketmez
Karşı tarafın hesabını sildirmek yetmez
Kendi sosyal medya hesapların üzerinde de önlemler alırsan bir süre dikkat edersen rahat edersin zannımca
Yaptım gizlendirdim isim değişikliği yaptım KS isim değişikliği olmuyor maalesef
Ka den de siliver hesabını
Yeni hesap açarsın olur biter
Atla deve değil ya
Onun egosu tatmin olacak
Onun egosunu tatmin etmeyeceğim diye kendini riske atmak istiyorsan bu senin bileceğin iş.
Ben olsam kasmam kendimi
Silerim hesabı yenisini Açarım
Riske atmak değil korkmuyorum demek ispatlamak benim bir hatam olnadi birisine hak verdim diye rezilliği pisliğini döküyor
Sarede şu soruyu sor kendine
Bu kişiyle uğraşmaya değer mi
Canını sıktığına üzüldüğüne strese girdiğine değer mi
Değmeyecek biri ondan umursamiyorun görmüyorum ama tehdit vs olur siber maili iletişim kuracağım
Kankam bu konu ciddiyse hiç hafife alma derim 🙏🏻 Siber Suçlarla Mücadele’ye mail atınca bazı durumlarda işleme alıyorlar ama süreç genelde resmi başvuru kadar hızlı ilerlemeyebiliyor. Özellikle dolandırıcılık, tehdit, hesap çalma gibi net suç unsuru varsa en sağlam yol savcılığa ya da emniyete gidip resmi şikayet oluşturmak.
Dostum ben çevremde şunu gördüm, resmi tutanak açılınca iş ciddiye biniyor ve takibi daha sistemli oluyor. Elinde ekran görüntüsü, dekont, link ne varsa hazırla git. Dijital iz her şeydir 💻🔍
Özgür olsak kısıtlı bir yaşantım olmasa yapmıştim
Kısıtlı hissediyorsan anlıyorum ama dijital hakların önemli 💻⚖️ Delilleri sakla, zamanı gelince değerlendirirsin 🙏🏻
Cevap
1Cevap
Ciddi şikayetler işleme alınır ama savcılık çoğu zaman daha etkilidir.
Tesekkur ederim
Direk savcılık daha çabuk işleme alıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?