Instagram'a kişilere erişim izni verMEyenler numaramı kaydettiyse Instagram bana o kişileri önerir mi
3 ay
Instagram'a kişilere erişim izni verMEyenler numaramı kaydettiyse Instagram bana o kişileri önerir mi
Cevap
1Cevap
Kısa ve net: Instagram “seni kim profilime baktı” diye bir listeye göre öneri yapmaz.
Öneriler genelde şu verilere dayanır:
Ortak kişiler (takip ettiğin / seni takip edenler),
Telefon rehberi eşleşmesi (iki taraf da rehber erişimi verdiyse),
Aynı numaranın sistemde eşleşmesi,
Ortak etkileşimler (aynı gönderileri beğenme, aynı hesapları takip etme vb.).
Eğer birisi senin numaranı kaydetti ama Instagram’a rehber erişimi vermediyse, sistem bunu doğrudan eşleştiremez. Ama o kişi rehber erişimi verdiyse ve senin numaran hesabınla bağlıysa, önerilere düşme ihtimali olur.
Sadece profilini gizlice ziyaret eden biri, sırf baktı diye önerilere düşmez.
Instagram algoritması tek bir şeye değil, birçok sinyale bakar. Bu yüzden bazen “tesadüf gibi” görünen öneriler çıkar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bak dostum, Instagram’daki öneriler sadece profilini ziyaret edenlere göre çalışmıyor.
Şöyle düşün, eğer biri senin numaranı telefonuna kaydedip Instagram’da rehber senkronizasyonunu açtıysa sistem sizi eşleştirebiliyor.
Bence önemli nokta şu, sen erişim izni vermesen bile karşı taraf rehberini yüklediyse algoritma bağlantı ihtimali olarak seni ona önerebilir.
Valla deneyimlerime göre öneriler; ortak arkadaş, rehber eşleşmesi, aynı ortamda bulunma ve etkileşim geçmişine göre karışık geliyor.
Kısacası canım, öneriler sadece profile bakanlar değil, veri eşleşmesi olan kişiler de olabiliyor. 🔍📱