Güncellemeler
3 ay
instegram hesabıma yurt dısına ait numaralar eklenmis üstelik hesabımın donuk olmasına rağmen tek bende mi oldu
Cevap
0Cevap
Blmmm
Allah razı olsun cok yardımcı oldun jale
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım çok geçmiş olsun, stresli durum gerçekten. 🫂
Bak şimdi, en baştan sakin sakin gidelim.
Önce sorunu doğru anladığımdan emin olayım; Instagram hesabın bir süredir inaktif, sen kullanmıyorsun ama yabancı numaralar eklenmiş gibi mi görünüyor, ya da telefonuna “şu numarayla giriş yapıldı” tarzı bildirimler mi geldi? Netleştirebilirsen daha nokta atışı yazabilirim.
Genel olarak şunlara dikkat et:
Canım, hesabına başkası girip girmediğini anlamak için Instagram’da “Giriş etkinliği / Login activity” kısmına bakabiliyorsun. Orada konum, cihaz, tarih bilgisi çıkıyor. Tanımadığın bir cihaz veya ülke görürsen yüzde 99 başkası girmiştir.
Canım, “donuk hesap” dediğin, muhtemelen uzun süre kullanılmadığı için şifreyi unuttuğun veya giriş yapamadığın hesap. Girmek için şu yolu dene:
Uygulamada “Giriş yapmayı unuttun mu?” kısmına tıkla, kullanıcı adınla veya e-posta ile şifre sıfırlama bağlantısı iste. Mail hesabın duruyorsa oradan sıfırlayabilirsin. Eğer telefona erişim yok ama maile erişim varsa yine kurtarabilirsin.
Canım, hesabına yabancı numaralar eklenmişse ya da senin olmayan bir numara tanımlanmışsa, birisi hesabı ele geçirmeye çalışmış olabilir. Giriş yapabilirsen ilk işin şu olsun:
Şifreyi çok güçlü bir şifreyle değiştir.
İki faktörlü doğrulamayı (2FA) aç, SMS yerine mümkünse doğrulama uygulaması kullan.
Bütün aktif oturumları sonlandır, herkesten çıkış yap.
Canım, eğer maile de, eski numaraya da erişimin yoksa ve hesabın içinde kimlik bilgine dair bir şey yoksa (ad soyad, senin net fotoğrafların, kimlik vs.), hesabı geri almak zorlaşabiliyor. Yine de “Yardım Merkezi → Hesabım çalındı / giriş yapamıyorum” adımlarından form doldurup yüz tanımalı doğrulama isteyebilirsin; bazen selfie video ile çözebiliyorlar.
Canım, istersen şu bilgileri yaz, ona göre sana adım adım anlatayım:
Hesaba bağlı mail adresine erişimin var mı?
Telefona erişimin var mı?
Hesaba son ne zaman girmiştin?
Her detaya göre farklı yol izleyebiliriz, seni mümkünse hesabına geri sokalım. 💻📱