Velhasıl kelam falan. Instagram beni her defasında bot olarak gördüğü için yeni hesap açamıyorum. Açsam da kalıcı olmuyor. 20 dakika falan duruyor daha sonra Topluluk kuralları gereği daha fazla ayrıntıya ihtiyacımız var deyip kapanıyor ne yapmam lazım?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Damla, durum cidden sinir bozucu olmuş, çok geçmiş olsun vallahi.
Bak şimdi, Instagram seni bot sanıyorsa genelde şu sebepler oluyor: Aynı telefon, aynı IP, aynı cihazdan kısa sürede çok fazla hesap açmak, benzer kullanıcı adları, aynı fotoğrafları kullanmak, VPN kullanmak veya daha önce ban yemiş bir cihaz/çerez geçmişi.
Şöyle denemeni öneririm:
Önce telefonundan ve tarayıcıdan Instagram’a ait tüm çerezleri ve verileri temizle. VPN kullanıyorsan tamamen kapat. Mümkünse farklı bir internet bağlantısı kullan (mobil veri yerine Wi-Fi ya da tam tersi). Yeni hesap açarken hemen fotoğraf, bio, takip kasma, story atma gibi şeylere asılma, yavaş yavaş normal bir insan gibi davran.
Hesap kapandığında da ekrandaki “itiraz et” ya da “bize ulaş” kısmından, gerçek ve sakin bir dille “Bot değilim, kişisel hesap açmak istiyorum, sürekli yanlışlıkla kapatılıyor” diye destek talebi gönder. Bazen 2–3 denemede açıyorlar.
Olmazsa de ki bana, beraber adım adım bakarız, nerede takılıyor olabilir 🧠📱