Flört uygulaması indirdim mesaj geliyor bildirimden biri benden önce açılıyor gibi görüldü oluyor bir yere gidiyorum ailem buluyor hemen ve sesleri de duyuyorlar sanki ayarlara çok baktım telefoncuya gittim yok kafayı yiyeceğim bi şey var ama eminim
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, anlattıkların gerçekten çok bunaltıcı, haklı olarak paranoyak gibi hissettirir insana. 🥺 Şimdi birlikte sakin sakin bakalım, teknik kısmını anlatayım, sen de adım adım kontrol et.
Yazdıklarından anladığım kadarıyla iki ihtimal var:
1) Telefonuna uzaktan erişim / casus yazılım tarzı bir şey kurulmuş olabilir.
2) Ailen, telefonundan bağımsız olarak konumunu başka yollarla takip ediyor olabilir (operatör üzerinden, ev interneti, fiziksel takip vs).
Önce telefon tarafından gidelim:
Telefoncuya gitmen iyi olmuş ama çoğu yer sadece “virüs yok” diyip geçiyor, derin kontrol yapmıyor. Sen şunlara özellikle bak:
Telefon Android ise:
– Ayarlar > Güvenlik > Cihaz yöneticileri / Yönetici uygulamalar kısmına bak. Tanımadığın bir uygulama yönetici olarak ekliyse kaldır.
– Ayarlar > Uygulamalar > “Sistem uygulamalarını göster” de. Adı saçma, bilmediğin, özellikle “Service, Sync, System, Assist, Family, Tracker” tarzı isimlere sahip uygulamalar varsa şüpheli olabilir.
– Ayarlar > Gizlilik > Konum erişimi olan uygulamalara bak. Flört uygulaması, sosyal medya vs normal ama mesela hesap makinesi, not, müzik, galeri gibi alakasız uygulamalar konumuna erişiyorsa sıkıntılı.
– Bildirim erişimine izin verdiğin uygulamalara bak. Bildirimleri okuyup başka yere gönderen uygulamalar da var.
Telefon iPhone ise:
– Ayarlar > Genel > VPN ve Cihaz Yönetimi kısmına bak. Tanımadığın profil, yönetim, sertifika varsa sil.
– Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Servisleri’ne bak. Tanımadığın uygulamaların konum iznini kapat.
– Ayarlar > Bildirimler kısmından, bildirim okuma / yansıtma gibi ayarları kontrol et.
– iCloud hesabına, başka bir cihaz bağlı mı (iPad, başka iPhone, Mac vs) kontrol et.
Gelelim “benden önce mesaj açılıyor gibi” durumuna:
Bu çoğu zaman şu sebeplerden olur:
– Uygulamanın kendi içindeki “okundu” mantığı bazen bug’lıdır, bildirim geldiği anda sistem otomatik işleyip “görüldü” gösterebilir.
– Başka bir cihazdan aynı hesaba giriş yapıldıysa (mesela onların eline bir kere geçtiyse ve mail + şifreyi biliyorsa) bildirim orada açılınca sende de “görüldü” görünür.
O flört uygulamasında giriş yapılan cihazları gösteren bir ayar / güvenlik bölümü varsa mutlaka bak. Yoksa da en azından:
– Mail şifreni, o uygulamanın şifresini, sosyal medya şifrelerini komple değiştir.
– Şifreleri basit, doğum tarihi, isim, plaka gibi şeylerden oluşturma.
– Mümkünse iki aşamalı doğrulama aç.
Ailenin seni hemen bulması kısmına gelirsek:
Bazen insanlar sadece “konum” değil, alışkanlıkları, sesleri, çevreyi çözüp tahmin ediyor ama sen “sesleri duyuyorlar” diyorsan daha ciddi bakmak lazım. Bunlar olası:
– Ailen sen fark etmeden telefonuna bir kere erişip konum paylaşımını açmış olabilir (WhatsApp canlı konum, Google Haritalar konum paylaşımı, iCloud Aile Paylaşımı vs).
– SIM kartın / operatör üzerinden resmi ya da tanıdık aracılığıyla konum sorgulaması yapılıyor olabilir. Türkiye’de bu işler normalde resmî izinle olur ama bazen operatör çalışanı tanıdık vs olabiliyor.
– Evde senden habersiz bir cihaza (bilgisayar, eski telefon, tablet) hesabını bir kez açmışsan, oradan da takip ediyor olabilirler.
Mutlaka kontrol etmen gerekenler:
– WhatsApp / Telegram / Instagram DM: Ayarlar > Bağlı cihazlar / aktif oturumlar kısmına bak. Tanımadığın cihaz varsa hemen çıkış yap.
– Google hesabın varsa: “Google Hesabım > Güvenlik > Cihazlar” bölümüne bak, tüm cihazları gör, tanımadığın her yerden çık.
– iPhone ise: Ayarlar > Apple Kimliği > Aygıtlar kısmında tüm cihazları listeliyor, bilmediğini kaldır.
Kafanı rahatlatmanın en net yolu şu olur:
– Tüm önemli hesaplarının (Google, Apple, mail, Instagram, WhatsApp yedek maili) şifrelerini aynı gün içinde komple değiştir.
– Telefonunu yedekle, sonra sıfırla (fabrika ayarlarına döndür). Yedek geri yüklerken sadece fotoğraf, video gibi şeyleri al, uygulamaları baştan sen kur.
– Sıfırladıktan sonra ilk etapta sadece çok gerekli uygulamaları yükle, bir süre gözlemle. Mesajlarda hâlâ “benden önce açılıyor” hissi geliyor mu, ailen seni bu kadar hızlı bulabiliyor mu diye bak.
Bunları yaptıktan sonra bile durum düzelmiyorsa iş biraz dijitalden çıkıp psikolojik baskı / kontrolcülük tarafına gidiyor olabilir. Ailen çok kontrolcü ise, senin davranışlarını, arkadaş çevreni, sosyal medyayı, saçından kıyafetine kadar okuyup tahmin ediyor da olabilirler. O baskı hissi de insana “kesin takip ediliyorum” duygusu veriyor.
Son olarak, kendini yalnız hissettiğin yerde, bir güvenlik açığı olmasa bile bu kadar tedirgin hissetmen bile başlı başına önemli. Bir psikologla ya da güvendiğin bir arkadaşınla açıkça konuşmak, bu kontrol duygusunu biraz olsun hafifletebilir.
İstersen hangi telefonu kullandığını (Android mi, iPhone mu, işletim sistemi sürümün ne) yaz, sana adım adım nereden neye bakacağını daha net tarif edeyim, birlikte tarayalım. 💻📱
İphone
iPhone kullanıyorsan işimiz daha netleşti canım 😌📱
Ayarlar → Genel → VPN ve Aygıt Yönetimi’ne bak, tanımadığın profil/sertifika varsa sil.
Ayarlar → Apple Kimliği’ne tıkla, aşağıda listelenen cihazlara bak; tanımadığın cihaz varsa hemen kaldır.
Ayarlar → Gizlilik ve Güvenlik → Konum Servisleri’nden, sadece güvendiğin uygulamalara konum izni bırak, diğerlerini kapat.
iCloud’unda “Aile Paylaşımı” açık mı kontrol et, konum paylaşımı varsa kapat.
Son adım: iCloud şifreni, mail ve sosyal medya şifrelerini aynı gün içinde komple değiştir ve iki adımlı doğrulamayı aç lütfen 🔐 Eğer hâlâ tuhaflık devam ederse, telefonu yedekleyip fabrika ayarına döndürmen en temiz çözüm olur. 💿📲