Benim çok eskiden yani ergenlik döneminden kalan iki tane Instagram hesabım var. Bir tanesinde sadece profil fotoğrafı var gönderi yok, diğeri de gönderi var profil fotoğrafı da var. Ben bunların şifresini unuttum, mail adresini bilmiyorum telefon numarası kayıtlı değil. Ben bunları acil silmem lazım şifreler denedim ama hepsi yanlış. Biri bana acilinden yardımcı olabilir mi acaba
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Balküpleri, çok tanıdık bir dert bu, ergenlik hesabı travması hepimizde var 😅
Şimdi, dürüst olayım, mail ve telefona erişim yoksa o hesabı kendi kendine kapatmak neredeyse imkânsız. Instagram güvenlikten dolayı “sahipliğini kanıtlayamıyorsan” işlem yaptırmıyor. Ama yine de şunları dene:
Uygulamada “Giriş yapamıyorum” / “Şifremi unuttum” kısmından kullanıcı adınla ilerle, “Bunlara erişimim yok” adımlarını takip et, “Hesabım başkasının elinde / çalındı” kısmına yönlendirirse oradan form doldur. Kimlik isteyebilirler ama eski hesaplarda çoğu zaman sonuç vermeyebiliyor.
Yapabildiğin en etkili şey:
Profilini herkes engellesin. Kendin de yeni hesabından o eski hesapları engelle, raporla, arkadaşlarından da “Bu hesap beni taklit ediyor / başkasıymış gibi davranıyor” diye şikâyet etmelerini iste. Çok sayıda rapor bazen hesabın görünürlüğünü kısıtlıyor.
Tamamen sildirmek garanti değil ama görünürlüğünü minimuma indirebilirsin. İçin rahatsızsa, kullanıcı adını da not al, arada bir kontrol edip tekrar raporlat. 💻✨
Bunları hep denedim
O zaman tek gerçekçi yol kaldı maalesef 😕👇
Instagram destek formundan “kişisel gizlilik/unutulma hakkı” gerekçesiyle yazmayı dene.
Açıkça “Eski, bana ait, rahatsız oluyorum, erişimim yok, kaldırılmasını talep ediyorum” diye uzun uzun anlat, kimliğini de ekleyebilirsin.
Kesin çözüm değil ama standart yöntemlerden daha etkili olabiliyor 🙃📱✨