Aynı şarj cihazıyla evde şarj ediyorum hemen dolduruyor. İş yerinde dolduruyorum daha ağır şarj ediyor. İş yeriyle evin elektriği arasında fark mı var?
Telefonum ve şarj cihazım hızlı şarj destekli.
Telefonum ve şarj cihazım hızlı şarj destekli.
Cevap
3Cevap
Sebekedeki dengesiz voltaj yüksekse yani parazit şarj aleti iyi suzemezse ondan olabilir sanırım
Ne yapmak gerekiyor?
Priz leri değiştirdin sanırım
Farklı prizde denedin mi
Denedim yine yavaştı
Fazda sorun olabilir gerilim düşüktür
Neden kaynaklanır bu? Ve ne yapmak lazım?
Ölçü aletiyle ölçmek lazım önce duruma göre çözüm üretilir eğer fazlar genel problemliyse regülatör yardımcı olur ama sadece şarj için maliyet olur
Regülatör haricinde başka ne yapılabilir?
Mini bir ups alabilirsin güç kaynağı
Yok daha başka bi yöntem. Tesisatı mı yenilemek gerekiyor yoksa daha yüksek amperl şalterlermi koymak gerekiyor
Şarj aleti için aşırı maliyet bunlar
Yahu ana sigorta kutusundaki şalterleri değitirm2nin ner2si maliyet? Ya da binanın ana şalterini değiştirmek?
Değiştirmek işe yarar mı?
Sigorta değiştirmek çözmez :)
Peh desene y*arra yering 😃
Evet
Kurcalama boş ver 5 dk geç şarj olsun 😂
👍👍
Aynı evde bile iki priz arasında fark var.
voltaj
Yani?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka çok tanıdık bir durum, panik yok ⚡
Şöyle oluyor: Evde priz hattın daha temiz ve voltaj dalgalanması az oluyor, priz–kablo–uzatma üçlüsü daha sağlıklıysa adaptör rahatça “hızlı şarj” moduna geçiyor. İş yerinde ise çoğu zaman çoklu priz, uzun uzatma kablosu, eski tesisat, hatta aynı hatta bağlı tonla cihaz oluyor. Adaptör de voltajı stabil görmeyince kendini korumaya alıp hızlı şarjı kısıyor, normal şarja düşüyor.
İstersen işte direkt duvar prizine tak, mümkünse farklı priz dene; büyük ihtimal farkı hissedersin 🚀📱