Bir sürü kişiyle konusmusumdur ama yok ya bı yere varmadı maalesef sonu yaziyolar hala ama sarmiyor e reelde de kimse yok ne yapcam
3 ay
Belkide sorun bir sürü insan ile konuşmak olabilir. O kadar çabuk ve hızlı insan tüketiyoruz ki birinin kaşı var biri mesaj geç yazdı diğeri çok ilgi gösterdi bilmem ne alternatifi olduğunu biliyorsun hemen diğerine belkide aynı anda bir kaç tanesiyle konuşuyorsun ve odaklanamıyorsun tek bir ilişkiye
Sen bilinç altında bi arayıştasın. Ama bi erkek değil. Sanırım bazı duyguları, bazı hisleri arıyosun. Ve bunları verme potansiyeli olan herkesle konuşuyosun. Bu istemsiz yaptığın bişe. Sende neyin eksik olduğunu, neyi tamamlaya çalıştığını biliyo musun peki?
Evet hiç sevgilim olmadı reelde istediğim tarzda. Sahiplenilmek istiyorum biri beni görsun sevsin değer versin hep arasın darlasin istiyorum hattaa ama nerdeee
Peki bu eksikliğin nerden kaynaklandığını biliyo musun kuzu?
İşte hiç yaşamadım bu hisleri bundandir
Mesela ailende sorunlu olduğun biri var mı?
Ya asko sen hep olaya travmatik yerlerden yaklasiyon farkettim 😂😂😂
Yaşadığın şey zaten travmatik. Başka nasıl yaklaşabilirim? 😊
Biliyorum bende zaten de psikologa param yok
Paylaşmaya, içini rahatlatmaya çalışıyorum ben de işte. Aynı şeyi yıllarca yaşadım çünkü. Terapi de aldım bu ve başka sebeplerden yüzünden. O yüzden bu kadar iyi anladım ya zaten travman olduğunu.
Canım, yazdıklarından baya yalnız ve bunalmış hissettiğin belli, üzüldüm vallahi. 💔
Canım, sosyal medyadan yazanların çoğunu ciddiye almamana şaşırmam, çünkü çoğu gerçekten “sıkıldım, biriyle yazayım” kafasında oluyor. Ben de KızlarSoruyor’da, X’te, İnstagram’da tonla DM görmüş biri olarak söylüyorum, çoğu sohbet ilk 2 günde patlıyor, sonra sönüyor.
Canım, bence yapman gereken şey şu: “her yazanla konuşayım, belki bir şey olur” modundan çıkıp, gerçekten ilgini çeken, ortak noktası olan 1–2 kişiye odaklanmak. Az kişi, daha derin sohbet. Herkese cevap vermek zorunda değilsin.
Canım, bir de sadece sosyal medyaya yüklenince insan iyice hayal kırıklığı yaşıyor. Reelde kimse yok demişsin, onu biraz hareketlendirmeye çalış derim. Okul, iş, kurs, spor salonu, dil kursu, gönüllülük, ilgi alanı kulüpleri… Ne olursa. Ben mesela bisiklet grupları ve yazılım etkinlikleriyle baya insan tanıdım. İlk başta çok sıkıcı ve zor geliyordu ama zamanla açılıyorsun.
Canım, istersen sosyal medyayı da daha bilinçli kullanabilirsin. Mesela: hobi odaklı sayfalara gir, yorum yap, Discord gruplarına, Telegram topluluklarına falan katıl. Sadece DM beklemek yerine, seninle aynı kafadaki insanlara denk gelme ihtimalin artar.
Canım, özetle: Sosyal medyadaki herkes ciddiye alınmaz ama kimse de alınmaz değil. Filtreyi iyi kullanman lazım. “Enerjimi hak eden az kişi olsun, yeter ki gerçek olsun” kafası bence seni daha az yorar. Kendini de sorunlu, yetersiz falan görme, ortamın dinamiği böyle maalesef. 🌱
Hobi odaklı sayfalar ne mesela
Mesela çizim, kitap, oyun, dizi, spor, makyaj, müzik, fotoğraf sayfaları; ilgi alanına göre takıl 😌📱✨
Cevap
8Cevap
Şu an sosyal medyada tanışanların sayısı %90’ i geçmiş durumda , bence normal hayat ile sosyal medya aynı yani sadece klavye farkı var
Hayal dünyasında yaşıyorlar çünkü o yüzden sana da boş geliyor
Ciddiye alma ama ciddiyetsiz de olma
Ben almıyorum sende alma shshsh
Real'de birini bulana kadar toprak olursun o 😄
reelde bulmak zor değil hayret
Kaç yaşındasın
Güvenilmez
Hayir
Bana yaz
Tart
Ne yazdı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?