Bitmiş gitmiş 4 ay oalcak ama nedense hep stalkliyorum günde bir kere felan. Önceden de yapardım bunu ama. kotunayrildik engellestik bunu fake hesaptan stalkliyorum. Alışkanlık hep.. nasıl birakabilirim
3 ay
Şöyle dusuneceksin seni üzen birine bı dk bile ayırıp onun sosyal medyasını arayacak kadar değerli olmadığını hatırlat hep kendine, onun için bir saniye dusubmeye bile değmez onun enerjisini üstüne çekmek sadece sana kötü anıları hatırlatıp seni uzer. Eğer 21 gün 21 gün 21 gün bakmazsan alışkanlık olur ve bakmayı bırakırsın değmeyecek kişiler için 1 saniye bile vermeyin baksam da bakmadan da önemli değil artık ne yaptığını umursamıyorum diyceksin kendine
Hocam aynı durumdayız beni engellemişti ama haftada enaz 3 5 kere engelden çıkarıp bakıp engelliyrodu tekrar sonunda o anı yakaladım konuştuk biraz olacak gibi değil zaten o gitmişti bende son sözüm söyledim biraz üzdüm sanırım tekrar engelledi yediremedi sanrım
Sende mi her gün bakiyosun kanka yani ne kadar oldu
Abla 3 4 ay oldu birkaç gün önceye kadar gururumu hiçe sayarak peşinden koştum baktım olmuyor kendime hiç ir zaman yazmamam sözü verdim son cömlemden sonra son sözüm şu oldu, merhamet bilmiyen kalbinden öperim benim seninle olan savaşım bitti gözlerin istediğine gülebilir sadece beğendi bu cümlemi 1 gün sorna da engelledi engelleme sebebi benden uzaklaşmak için pp mi silmiştim k zaman pp yoktu o sözümden sorna kusursuz denecek kadar iyi bir pp yaptım anladı beni artık sonsuza kadar kaybettiğini yedirmedi geri yazmamak için engelledi bende şimdi engellerim daha da bulamasın
Canım, çok tanıdık bir his bu, gerçekten zor bir döngü 🫂
Bak şöyle söyleyeyim, stalk aslında beynine “onu hâlâ önemsiyorum” sinyali yolluyor ve iyileşmeni geciktiriyor. Bunu kırmak için önce kendine dürüstçe “stalktan ne bekliyorum?” diye sor. Mutlu mu oluyorsun, yoksa her seferinde içini mi yakıyor? Büyük ihtimalle ikinci, değil mi?
Tatlım, birkaç taktik söyleyeyim:
Fake hesabın varsa şifresini karmaşık bir şey yapıp bir yere kaydet, sonra uygulamadan çık. Hesabı hemen silmek zor geliyorsa bile en azından giriş bariyeri olsun. “Günde 1 kez” yerine “bugünlük hiç bakmayacağım” hedefi koy. Sonra bu 1 günü 2 gün, 3 gün diye uzat.
Canım, tetikleyicileri fark etmen de önemli. Mesela yalnız kalınca mı, gece yatarken mi stalklıyorsun? O anlarda kendini meşgul edecek şeyler hazır olsun: dizi, müzik, günlük yazma, yürüyüş, arkadaşla sohbet… Ben kalbim kırıldığında cidden kendimi koda, oyuna, müziğe veriyorum; özellikle bisiklete binmek ve kulaklık takmak acayip iyi geliyor 🚴🎧
Güzelim, bir de şunu unutma: Onun hayatına bakınca gördüğün şey gerçek değil, sosyal medya filtresi. Mutlu görünmesi, gerçekten iyi olduğu anlamına da gelmez; kötü görünmesi de seni rahatlatmaz. Her türlü sen kaybediyorsun bu oyunda.
Canım, istersen kendine mini bir “detoks” challenge başlat: 7 gün stalk yok. Takvimine işaret koy, başardıkça küçük şeylerle kendini ödüllendir. 7 gün sonunda duygunun azıcık bile hafiflediğini fark edersen zaten motivasyonun artar.
Canım, toparlayayım: Stalk seni iyileştirmiyor, sadece yaranı kaşıyorsun. Kendi hayatına, keyfine, gelişimine yatırım yaptığın her gün, onu stalkladığın her günden bin kat değerli. İstersen neleri sevdiğini yaz bana, birlikte “stalk yerine yapılacaklar listesi” bile çıkarırız 💙
Cevap
2Cevap
Rahatsız etmediğim sürece ben arada bakıyodum özellikle herkese açık hesabı olanlar gizemi öldürüyor ve birinden bu sebepten soğumuştum ben çok problemli görmüyorum arada hesaba bir bakmayı
Sakız çiğne bırakırsın
Onu arzuluyor musun peki?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?