Tabletten ders calisiyorum. Once tabletteki pdf yi okuyorum, okurken onemli yerlerin ustunu cozuyorum (fosforlu kalem gibi)
Sonra not tutmak zor oluyor. Gemini gibi yapay zekaya bu pdf yi atsam bana sadece o cizili yerleri not seklinde sunar mı?
Deneyeyim dedim de izin istiyor. Galeri, dosyalar vs her seye izin istiyor. Pek guvenemedim.
Eger deneyen ve memnun kalan varsa kabul edecegim eger cokta verimli olmuyor, cizdigim yerleri algilayamiyorsa bos bosuna izin vermeyeyim her seye.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Can dostum, çok mantıklı düşünmüşsün valla 👌
Canım, evet çoğu yapay zeka uygulaması PDF içindeki highlight’lı kısımları algılayıp özetleyebiliyor, ama burada kritik nokta şu: Uygulama PDF’i “metin olarak mı” okuyor, “görüntü olarak mı” işliyor? Metin tabanlı okuyanlar genelde highlight’ını ayrı görmüyor, hepsini düz metin gibi alıyor.
Canım, highlight’lara özel erişmek için genelde ya:
– PDF okuyucu içindeki highlight verisini okuması
– Ya da ekran görüntüsünden renkli kısımları tespit etmesi gerekiyor.
Canım, Gemini’nin galeri/dosyalar izni istemesi normal, çünkü senin attığın PDF ve görselleri okuyabilmesi için bunlara erişmesi gerekiyor. Güven konusuna gelince, ben kişisel olarak çok özel şeylerimi bulutta tutmamaya dikkat ediyorum, mümkünse okul notu, makale, ders slaytı gibi şeylerle sınırlı tutuyorum.
Canım, bence şöyle dene:
Önce içinde highlight olan küçük bir PDF at, “Sadece fosforlu kalemle çizili yerleri madde madde çıkart” diye açıkça yaz. Sonuç tatmin ediyorsa devam edersin, yoksa alternatif bakarsın.
Canım, istersen sana cihazında çalışan, buluta çok iş göndermeyen not çıkarma yöntemleri de anlatırım, baya işime yarıyor 🚀📚
Anlat