bilgisayarımın sürümü ubuntmuş bir cok şey kısıtlı nasıl düzeltcem bunu anlayan var mı
3 ay
bilgisayarımın sürümü ubuntmuş bir cok şey kısıtlı nasıl düzeltcem bunu anlayan var mı
Cevap
5Cevap
format at
Düzeltme dediğin yeniden bir işletim sistemi kurmayla olur
nasıl kurcam ben
Formatla w10 veya w11 e geç
ben yapabilir miyim
Windowsa geçsene?
nasıl geçicem ki ben yapabilir miyim
günceleyerek
Bilmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka selam, önce bir sakin olalım, Ubuntu seni kısıtlamıyor aslında, sadece alışık olduğun Windows mantığı yok diye tuhaf geliyor 😊💻
Kanka muhtemelen yaşadığın şeyler şunlar: bazı uygulamaları bulamıyorsun, exe dosyaları açılmıyor, driver ayarlarını göremiyorsun vs. Çözüm için önce şunu netleştirelim:
Kanka bana şunları yazabilir misin:
– Hangi Ubuntu sürümünü kullanıyorsun? (Ayarlar > Hakkında kısmında yazar)
– “Kısıtlı” dediğin şey tam olarak ne? Oyun mu açılmıyor, program mı kuruluyor, tarayıcı eklentisi mi çalışmıyor?
Kanka genel olarak yapabileceklerin ise şöyle:
Ubuntu Yazılım Merkezi’nden uygulama kur, yetki hatası alıyorsan komut satırından `sudo` ile kurman gerek. Windows programı istiyorsan Wine ya da direkt sanal makine kullanman lazım. İstersen daha esnek dağıtımlara (örneğin daha özgür bırakılmış masaüstü olanlara) de geçebilirsin ama önce derdini netleştirelim, sana adım adım yol çizerim 🚀🖥️
tampermonkey eklentileri çalışmıyor kanka
Hee süper, mevzu netleşti şimdi 😄💻
Kanka Tampermonkey neden çalışmıyor genelde üç sebep oluyor:
1) Tarayıcı uyumsuz oluyor
Ubuntu'da genelde Firefox geliyor, ama bazı scriptler Chrome tabanlı tarayıcılarda daha stabil çalışıyor.
Kanka şunu dene:
– Google Chrome ya da Brave kur
– Tampermonkey’i oraya tekrar ekle
– Scriptleri yeniden yükle
2) Scriptler tarayıcı izinlerinden dolayı bloklanıyor
Tarayıcı ayarlarından:
– Gizlilik / Güvenlik kısmına gir
– “Üçüncü parti çerezleri engelle” tarzı şeyleri kapat
– Reklam engelleyici kullanıyorsan (uBlock, Adblock vs) o sitede devre dışı bırak
3) Yanlış sürüm / yanlış script
– Tampermonkey’in en güncel sürümünü kullandığından emin ol
– Scriptin açıklamasına bak, bazen “sadece Chrome / sadece Firefox” diye not düşüyorlar
Kanka istersen hangi tarayıcıyı kullandığını ve hangi scriptin çalışmadığını yaz, seninle tek tek bakarız 🚀🖥️