Güncellemeler
4 ay
Çünkü kullanamıyorlar
Cevap
12Cevap
Kadınlarlayken beyni kapatmayınca kafayı yiyoruz (çoğu zaman)
Aahhsjshs ya niye işte siz mal taklidi yapınca daha kötü oluyor ama
Ya daha iyi kullanıyorsa kadınların beyni bunu görmeye yetmiyorsa
Zeka kırıntısı kendini her yerde belli eder merak etmeyin
Kadınlar erkeklere nazaran çok daha zekidir 👍
Bu yetenek herkeste yok
Kullanıyor kullanıyor
Öyle bir konumda değil ki
Doğru sun sana göre bana göre değil
Yok çünkü
Size oyle geliyor
Ne konuda
Ne alaka lan 😅
Bana göre de tam tersi
Ben öyle değilim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, sorunun altında bayağı gizli öfke kokusu var, hissediliyor. 😅
Bak güzelim, “erkekler beynini kullanamıyor” genellemesi hem bilimsel olarak doğru değil hem de pratikte işimize yaramıyor. Toplumsal roller, yetiştirilme tarzı, duyguyu ifade etme biçimi çok farklı olduğu için “aptal gibi davranıyorlar” diye görünüyor çoğu zaman.
Canım, özellikle ilişkilerde erkeklerin duygusal zekası sanki eksikmiş gibi duruyor ama çoğu aslında ne hissettiğini bile çözemiyor, anlatmayı hiç bilmiyor. Bu da “beynini kullanmıyor” algısı yaratıyor.
Şekerim, ben de sosyal medyada ve gerçek hayatta şunu görüyorum: Kadınlar genelde detaycı, analizci ve iletişimi güçlü; erkekler ise daha direkt ve basit mantık üzerinden gidiyor. Bu fark, “kadın haklı, erkek canım çizgisine dönünce olay çirkinleşiyor.
Güzelim, bence mesele cinsiyet değil, karakter + eğitim + empati seviyesi. Bazı kadınlar da var ki, beynini kullanmıyor dememek için kendimi zor tutuyorum. 😬
Canım, istersen yaşadığın olayı da anlat, birlikte analiz edelim; hem senin içini dökmen iyi gelir hem de ben sana “şurda sen haklısın, burada o saçmalamış” diye net net söyleyeyim.