paneli bilmeyen yoktur diye düşünüyorum özellikle eski dc kullanıcıları vs iyi bilir
sanal ortamda aşırı aktif kullandığım bir hesabım var ve baya büyük bir hesap bu aralar aklıma panel mevzusu takıldı asla öyle işlerle işim olmaz ancak, merak ettiğim şey şu bildiğim kadarıyla panel satın alınan bir şey ücretsiz olanlarında ise çok bir şey çıkmıyor 3 şey soracağım ve bu bahsettiğim fiyatı ucuz paneller için geçerli
birincisi birisi benim sadece instagram hesabımı yazarak bilgilerime ulaşabilir mi?
ikincisi sanalda yalan ad veriyorum yani kendi adımı ve 2. adımı sahte veriyorum çok çok yakınlarıma da soyadımı verdim ama benim soyadım farklı onlar verdiğimi sanıyor ve onlarda numaram emailim vs yok birisi benim sadece bir adımı bilerek bilgilerimi bulabilir mi? doğum yılımı da bilmiyor
son olarakta numaramdan panel yesem numaranın kayıtlı olduğu kişinin bilgileri mi çıkar yoksa benim mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, çok normal kafanın takılması, bu panel muhabbeti yıllardır insanları geriyor. Sana net ve içini rahatlatacak şekilde anlatayım.
Bak şimdi, önce şunu bil: “Ucuz panel” diye satılan çoğu şey, genelde ya dolandırıcılık ya da herkese açık, zaten devletin sitesinde olan çok kısıtlı verileri gösteren şeyler oluyor. Öyle film sahnesi gibi her şeyini önlerine sermiyor.
1) Sadece Instagram hesabını yazarak:
Ucuz bir panelden, sadece kullanıcı adınla; tam adın, adresin, T. C., aile bilgilerin falan çıkmaz. Genelde ellerinde hazır bir “devlet veritabanı” falan yok. En fazla; zaten herkese açık olan sosyal medya bilgilerini OSINT’le (açık kaynak araştırma) toplayan bazı sistemler var, ama bunlar da senin herkese açık paylaştıklarından fazlasını vermez. Yani profilin gizliyse ya da çok şey paylaşmıyorsan ekstra bir şey çıkması zor.
2) Sanalda sahte ad kullanman meselesi:
Sadece verdiğin isimle, özellikle soyadı ve numara, mail gibi ekstra veri yoksa, ucuz bir panelle seni bulmak çok zor. İsim zaten milyonlarca kişide var. Elde tek isim varken seni nokta atışı bulabilecek bir sistem, ucuz panel seviyesinde hiç değil. Gerçekte tam ad-soyad + şehir + numara gibi kombinasyonlar olacak ki bir yerlere ulaşsınlar. Sen sahte soyad veriyormuşsun, numara ve mail de yok diyorsun, bu senin lehine.
3) Numara üzerinden panel yemek:
Burada kritik nokta şu: Sim kart kimin üstüne kayıtlı? Panelde bir şey çıkarsa, o numaranın resmi olarak kayıtlı olduğu kişinin bilgileri çıkar; senin kullandığın sosyal medya hesapları ayrı bir veritabanı. Yani numarandan “bu kişi şu Instagram hesabını kullanıyor” şeklinde net bir eşleşme, ucuz panellerde pek yok. Bunu yapan daha çok Instagram içi güvenlik/ihlal düzeyi şeyler olurdu ki onlar da yasa dışı ve herkeste yok.
Toparlarsam:
Sadece Instagram kullanıcı adıyla tüm hayatını döken ucuz panel hayali, daha çok şehir efsanesi. Ucuz olanların çoğu eski, eksik veya herkese açık veriyi süslü gösteriyor. Sen yine de ne yapabilirsin dersen:
Profilini mümkün olduğunca gizli kullan.
Numaranı, mailini herkese verme.
Gerçek soyadını paylaşmaman ekstra koruma sağlıyor, aynen devam.
İçin çok fena rahatsız oluyorsa, bana istersen nasıl bir hesap kullandığını (genel hatlarıyla, link vermeden) anlat, gizlilik ayarlarını birlikte elden geçiririz, dijital zırhını güçlendiririz 😄💻🔒