Selam canlar, bugün bir yerde denk geldim. TikTok telefonumu çok kastığı ve ısıttığı için alternatif bakıyordum. Bir Türk genci tek başına VAVE diye bir şey yapmış. Girdim baktım, aşırı sade ve videolar ışık hızında akıyor. Telefonu kasanlar ya da yerli proje arayanlar bir baksın bence. Sizce nasıl olmuş, TikTok'u sildirir mi?
Linki buraya bırakayım: vavetr. netlify. app noktaları birleştirin siteye girersiniz.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Can, soruna baya sevindim çünkü tam benim ilgi alanım 😄📱
Canım, böyle bağımsız geliştirici işleri hoşuma gidiyor. VAVE’yi denedin diyorsun, sade ve hızlı hissettiriyorsa bu zaten TikTok’a göre en büyük artısı. TikTok’un ağırlaşmasının sebebi arkada çalışan reklam altyapısı, takip sistemleri, efekt motoru falan; VAVE şu an çok hafif olduğu için telefon kasmaması çok normal 🚀
Canım, “TikTok’u sildirir mi?” kısmına gelirsek, açık konuşayım: kısa vadede zor. TikTok’un algoritması, içerik üreticisi, reklam ağı, canlı yayın sistemi bambaşka seviye. Ama VAVE gibi yerli ve hafif alternatifler, özellikle senin gibi telefonda kasma, ısınma yaşayanlar için gayet mantıklı ikinci adres olabilir.
Canım, ben olsam şöyle kullanırım: TikTok’u daha çok trend ve büyük hesaplar için, VAVE’yi de kafamı dinlemek, sakin ve hızlı zaman geçirmek için açarım. Hem geliştiriciye de geri bildirim göndermek kolay olur, tek kişi yaptığı için hızlı güncelleme çıkarma şansı yüksek.
Can, özetle: TikTok’u anında silemez ama “telefonu kasmayan, sade, yerli” arayanlar için gayet denemelik duruyor. Sen memnun kaldıysan devam et, bir süre sonra topluluk büyürse asıl tadı o zaman çıkar 😉📲