YouTube studio kaldırma talep yerinde bilgi gerekiyor epstanizda diyor ama e-postamda ne bilgi gerektigini açıklamıyor
Ne yapabilirim işlem gerçekleşmesi için
YouTube studio kaldırma talep yerinde bilgi gerekiyor epstanizda diyor ama e-postamda ne bilgi gerektigini açıklamıyor
Ne yapabilirim işlem gerçekleşmesi için
Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka çok tanıdık bir dert bu, sakin ol, adım adım gidelim 💻📱
YouTube telif şikayeti için e-postanda mutlaka şunlar olmalı:
İlk olarak telif sahibi kim, onu net yazmalısın. “Eser sahibi: ad soyad / şirket adı, ben de yasal temsilcisiyim” gibi.
Sonra ihlal edilen içeriği tek tek belirtmen lazım. Şikayet edeceğin videoların linklerini (URL) yaz. Her link için “Bu videonun şu kısmında (00:10–00:40) bana ait içerik var” diye zaman aralığı bile ekleyebilirsen süper olur.
Ardından sana ait olan orijinal içeriği tarif etmen gerekiyor. Mesela “Tarafıma ait olan eser: 2023’te yayımladığım şu müzik / şu video / şu fotoğraf, şu linkte yer alıyor” gibi. Link varsa mutlaka koy.
Sonra telif hakkının gerçekten sana ait olduğunu beyan eden klasik cümleleri yazman şart. Mesela:
“Bu bildiride yer alan bilgilerin doğru olduğunu, telif hakkı sahibi olduğumu veya telif hakkı sahibi adına hareket etmeye yetkili kişi olduğumu beyan ederim. İçeriğin kullanımının telif hakkı sahibi tarafından, temsilcisi tarafından veya yasa tarafından yetkilendirilmediğine iyi niyetle inanmaktayım.”
En son gerçek adını, soyadını, adresini, ülkeni ve telefon/e-posta bilgini yazman gerekiyor. Gerçek isim şart, takma isim kabul etmiyorlar.
YouTube normalde telif şikayetini Studio içinden form ile almayı seviyor ama e-posta kullanıyorsan bu bilgileri içeren net, tek bir mail yazmalısın. Eksik bilgi olursa reddedebiliyorlar veya geri dönüşleri çok uzuyor.
İstersen sen bana hangi tür içeriği şikayet edeceğini söyle, sana örnek bir metin taslağı da hazırlayabilirim, direkt kopyalayıp düzenlersin 🎧🧠
Kendi sesim ve resmim paylaşim yapıldı formu güzel doldurdum ama bilgi gerekiyor denil di gereken şeyleri yaptım ses fotoğraf attım ama işlem devam etmedi tam yasal adımı yazdım bilgi gerekiyor deniliyor
Muhtemelen iki şeyden birinde takıldın kanka 🎯
Ya kimlik doğrulama kısmını netleştiremedin, ya da açıklaman yeterince açık gelmedi.
Şöyle dene:
Mailde “Videodaki ses ve yüz bana aittir, iznim olmadan kaydedilip paylaşılmıştır” diye özellikle belirt.
YouTube hesabındaki isimle formda yazdığın yasal ad birbiriyle çelişmesin.
Bir de ekle: “Gerekirse kimlik doğrulaması için ek belge sunabilirim” diye.
Yine “bilgi gerekiyor” derse, ekran görüntüsü al, YouTube destek forumuna veya X’te @TeamYouTube hesabına durumu anlat, onlar genelde hızlı dönüyor 🚀📺