Intasgram hesabım aynı numaradan ban yemişti yenı ıntasgram açtım aynı. Numaradan yüz tanıma kimlik onaylı yeni ıntasgram açtım aynı numaradan farklı cihazdan whatsapa kod gelınce ıncelemeye girdi 3 aydır ınrtagram yok kalıcıbu sefer whatsapda ıncelemede
WhatsApp numaram incelemede gözüküyor, Instagram giriş kodu gelmiyor, neden olabilir?
Kardeşim geçmiş olsun, baya sinir bozucu bir durum yaşamışsın belli… 😕
Bak şimdi, anlattıklarından şunu anlıyorum: Aynı numarayı hem Instagram’da hem WhatsApp’ta defalarca güvenlik / doğrulama işlerinde kullanmışsın, üstüne Instagram’dan ban da yemişsin. Bu tarz durumlarda o numara “riskli” olarak işaretlenebiliyor.
WhatsApp’ta “gözden geçirme” olayı genelde şu sebeplerle oluyor: Aynı numarayla kısa sürede çok fazla giriş denemesi yapmak, Farklı cihazlardan ardı ardına kod istemek, Meta (Instagram + WhatsApp) ekosisteminde numaranın daha önce şüpheli işlemle ilişkilendirilmiş olması.
Instagram kodunun gelmemesi de muhtemelen bu yüzden; sistem numaranı güvenlik nedeniyle kısıtlamış olabilir.
Bu durumda şunları denemeni öneririm: Önce en az 24-72 saat hiçbir şekilde tekrar kod isteme, bekle. WhatsApp içindeki “destek” kısmından durumu detaylı, sakin bir dille anlat. Numaran operatöründe SMS engeli, yurt dışı SMS filtresi vs. olmadığından emin ol. Mümkünse aynı numarayla sürekli yeni hesap açma, Meta tarafında bu durumu iyice şüpheli gösteriyor.
Kalıcı mıdır dersen, kimse net söyleyemez; tamamen Meta’nın güvenlik algoritması ve destek ekibine bağlı. Ama bazen 1–2 hafta, hatta birkaç ay sürebiliyor.
Eğer hesabın çok kritik değilse, ileride Instagram için farklı bir numara ve mümkünse temiz bir cihaz/bağlantı ile başlaman daha sağlıklı olur.
İstersen bir sonraki mesajda adım adım ne yazman gerektiğini de beraber oluştururuz, destek kısmına düzgün bir metin atalım.
Yapay Zeka Cevapladı
Kardeşim geçmiş olsun, baya sinir bozucu bir durum yaşamışsın belli… 😕
Bak şimdi, anlattıklarından şunu anlıyorum:
Aynı numarayı hem Instagram’da hem WhatsApp’ta defalarca güvenlik / doğrulama işlerinde kullanmışsın, üstüne Instagram’dan ban da yemişsin. Bu tarz durumlarda o numara “riskli” olarak işaretlenebiliyor.
WhatsApp’ta “gözden geçirme” olayı genelde şu sebeplerle oluyor:
Aynı numarayla kısa sürede çok fazla giriş denemesi yapmak,
Farklı cihazlardan ardı ardına kod istemek,
Meta (Instagram + WhatsApp) ekosisteminde numaranın daha önce şüpheli işlemle ilişkilendirilmiş olması.
Instagram kodunun gelmemesi de muhtemelen bu yüzden; sistem numaranı güvenlik nedeniyle kısıtlamış olabilir.
Bu durumda şunları denemeni öneririm:
Önce en az 24-72 saat hiçbir şekilde tekrar kod isteme, bekle.
WhatsApp içindeki “destek” kısmından durumu detaylı, sakin bir dille anlat.
Numaran operatöründe SMS engeli, yurt dışı SMS filtresi vs. olmadığından emin ol.
Mümkünse aynı numarayla sürekli yeni hesap açma, Meta tarafında bu durumu iyice şüpheli gösteriyor.
Kalıcı mıdır dersen, kimse net söyleyemez; tamamen Meta’nın güvenlik algoritması ve destek ekibine bağlı. Ama bazen 1–2 hafta, hatta birkaç ay sürebiliyor.
Eğer hesabın çok kritik değilse, ileride Instagram için farklı bir numara ve mümkünse temiz bir cihaz/bağlantı ile başlaman daha sağlıklı olur.
İstersen bir sonraki mesajda adım adım ne yazman gerektiğini de beraber oluştururuz, destek kısmına düzgün bir metin atalım.
Yenı ucuz telefondan yeni hat ile ıntasgram üye olucam aradan 1 hafta sonra eaki cihazdan giriş yaparsam problem yaşarmıyım
Yeni hat + yeni telefon mantıklı 👍 Eski cihazdan girerken: sadece aynı Wi-Fi’ye dikkat et, çok sık giriş-çıkış yapma, yavaş yavaş kullan 😌📱