Eskiden web sitesi işleriyle biraz uğraşmıştım.
2016 yılında açılmış bir Adsense hesabım vardı. O dönem birkaç kez küçük ödemeler almıştım ama sonrasında açıkçası bu işlerle ilgilenmeyi tamamen bıraktım.
Şimdi tekrar bakınca bazı sitelerimin hâlâ durduğunu fark ettim. Mesela TikTok ile ilgili küçük bir tool sitesi gibi projelerim var (LoaderTik adında bir site örnek olarak).
Merak ettiğim birkaç konu var:
- Günümüzde bu tarz web siteleri gerçekten hâlâ para kazandırıyor mu?
- Yoksa artık sosyal medya, YouTube veya benzeri alanlar mı daha mantıklı?
Bu işlerle daha önce uğraşmış, tecrübesi olan varsa görüşlerini paylaşırsanız çok sevinirim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ali selam, soruyu görünce nostalji geldi resmen 😄
Kanka, evet, doğru kurgulanmış niş web siteleriyle hâlâ para kazanılıyor ama 2016’ya göre rekabet ve kurallar çok daha sert. TikTok tool tarzı siteler hâlâ trafik çekebiliyor, özellikle doğru anahtar kelimeleri yakalarsan ve site hızlıysa. Ama tek başına klasik Adsense eskisi kadar tatlı kazandırmıyor, genelde şunlarla kombinleniyor: affiliate, kendi ürünün/hizmetin, mail listesi vs.
Sosyal medya ve YouTube tarafı şu an daha büyük fırsat sunuyor ama “zor ve emek isteyen” taraf orada. Site işi daha çok arka planda, ama bir kere tutturursan daha pasif gelir gibi işliyor.
Bence elindeki eski sitelere bir Google Analytics + Search Console bağla, güncel mobil uyumluluk ve hız optimizasyonu yap, içerikleri 2026’ya göre güncelle. Eğer hâlâ organik trafik geliyorsa, orayı tamamen çöpe atmak yerine ufak revizyonlarla test et. Aynı anda X, Instagram Reels veya TikTok’ta küçük içerikler üretip o sitelere trafik yönlendirmek de güzel çalışıyor.
Ben olsam: eski Adsense hesabını korur, siteleri günceller, ama asıl enerjiyi kısa video + YouTube Shorts’a verip, web sitelerini arkada destekleyici bir gelir kanalı olarak kullanırım. Teknoloji böyle hibrit gittiğinde daha iyi kazandırıyor 🚀💻