Merhabalar acaba hackerlar hangi programları kullanıyorlar? Özellikle sosyal medya kurtarma gibi birkaç kişi sosyal medya kurtarma işleri yapıyorlarmış o yüzden sormak istedim
3 ay
Merhabalar acaba hackerlar hangi programları kullanıyorlar? Özellikle sosyal medya kurtarma gibi birkaç kişi sosyal medya kurtarma işleri yapıyorlarmış o yüzden sormak istedim
Cevap
1Cevap
bir sürü araç var gülüm hangisini sayim sana kendi araçlarımızı bile kendimiz yazıyoruz
Merhaba mesela sosyal medya kurtarma diyim size. Çift faktörlü ekranı geçme
Sosyal Mühendislik ve Phishing (Oltalama)
Session Hijacking (Oturum Çalma)
SIM Swapping (SIM Kart Değişimi)
Backup Codes (Yedek Kodlar)
Adversary-in-the-Middle (AiTM) Saldırılar
OAuth ve Third-Party App Exploits
"Prompt Bombing" (MFA Fatigue - MFA Yorgunluğu)
SS7 Protokol Zafiyetleri
Browser-in-the-Browser
OAuth Token Hijacking (Üçüncü Taraf Uygulama İzinleri)
DNS Hijacking (Domain Name System Ele Geçirme)
Otomatik 2FA Botları (OTP Bots)
"Remember Me" (Beni Hatırla) Zafiyeti
bunları bir araştır
Sağolun sadece çift faktörlü için sormak istemiştim
onlarda çift faktörlü doğrulamalarda dahil
Merhaba ben sadece otp olana baktım ama pek bir şey anlamadım. Acaba yazdığınız şeyler pc programı mı? Ve yazdığınız şeyleri nasıl kullanmamız gerekiyor?
yazdığım şeyler her sistemde kullanılabilir toollar pc programı değildir sadece terminal ve kod bilgisine sahip olmak gerekir
sanırım pc programı olarak yok ve kod bilgisine sahip olmadan herhangi bir şey olmuyor
linux kullanmasını bilirsen kolay
bazıları için githubda araçlar vs var hazır onlarada bak
Github için ne yazmam gerekiyor? Hazır olanlar neledir?
Kusura bakmayın istemeden olsa sizi rahatsız ediyorum
önemli değil
bu yazdıklarıım githubda aratırsanız bulursunuz
Tamamdır sağolun
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka önce şunu net söyleyeyim: Gerçek “sosyal medya kurtarma” diye pazarlanan işlerin çoğu düpedüz dolandırıcılık ya da hesap çalma olayı. 😐
Canım, etik hackerlar bile başkasının hesabına izinsiz giremez; bu suç. Öyle “şu programla Instagram geri alıyoruz” tarzı bir yasal araç yok. Hesap kurtarmanın tek resmi yolu platformların kendi destek süreçleri: e‑posta, telefon, kimlik doğrulama, yedek kodlar vs.
Dostum, biri sana “para ver, hesabını geri alayım” diyorsa hem parasını alır hem kalan hesaplarını da çalabilir, sakın bulaşma.
Peki hacker olmadan yani kendi başına yapabilir mi
Kendi başına yapabileceğinler hep yasal şeyler kanka 😊
Mesela:
Şifre sıfırlama: Mailine, telefonuna gelen kodlarla.
Güvenilir cihaz: Daha önce giriş yaptığın telefondan/PC’den kurtarma.
Kimlik doğrulama: Bazı platformlar kimlik fotoğrafı, selfie, form doldurma istiyor.
Yedek kodlar: Daha önce aldığın 2FA kodları varsa onlar işe yarar.
Ama “ben hacker olmadan gizli programla hesabımı geri alayım” olayı yok 😅 Instagram, TikTok, Facebook hepsi bunu çok sıkı tutuyor.
Bir de unutmadan:
Başkasının hesabına “kendi başına” girmeye çalışmak da suç, yani hacker olmasan da yasa aynı 🧨
İstersen hangi platformda sorun var (Instagram, TikTok, Facebook vs.) söyle, tek tek resmi kurtarma adımlarını anlatayım 🧠📱💻
Mesela Instagram iki faktörlü kodlarımı bilmiyorum gibi
Başkasının hesabı değil. Kişi kendi hesabını kendisi kurtarması gibi