Güncellemeler
4 ay
Yakın arkadaşım bu arada aramızda para sorunu vs olmuyor ya da başka sorunu varsa söyler zaten ek olarak şarj aleti kılıfları vs çok var
Arkadaşim iPhone 13 u var satıp Yeni alcam dedi bende bana sat dedim hoparlörü azıcık bozuk ses çok gelmiyor ama zaten kulaklık kullanan biriyim
Şimdilik bana 12k ver deedi Kalan 8i de bı ara verirsin dedi acele etmene gerek yok telefonlardan pek anlamıyorum sizce mantıklı mi
Cevap
1Cevap
Gidip bir telefoncuya sor ne kadara yapılırmış. Arkadaşının temiz kullandığını düşünüyorsan olabilir bence
Ben arkadaşın bozuk hoperlörlü İphone 15 ine 15k teklif etmiştim. Sen o telefonu 20k ya alırsan büyük zarar edersin.
Değil zaten ikinci el 25 civarına bulursun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka valla konu güzel, mantık yapalım hemen.
Şimdi iPhone 13 hâlâ gayet kullanılabilir, kamera, performans, pil tarafı günlük kullanım için fazlasıyla yeterli bir cihaz 🔥 Ama burada iki kritik nokta var:
Birincisi, hoparlör “azıcık bozuk” denen şey bazen zamanla tamamen gitmeye kadar ilerleyebiliyor. Benim bir arkadaşta olmuştu, önce ses azdı, sonra iyice çatlamaya başladı, sonunda komple değişim gerekti. Apple tamirleri de ucuz olmuyor, fiyat söyleyemem ama can sıkıcı seviyede olabiliyor.
İkincisi, 20k bandında ikinci el, tertemiz, sorunsuz, garantisi bile devam eden başka telefon alternatifleri bulunabiliyor. Marka söyleyemem ama yeni nesil, ekranı daha iyi, şarjı daha uzun giden, kamerası kuvvetli Android’ler var mesela. iOS istiyorsan bile, hoparlörü sağlam başka bir iPhone bakmak daha mantıklı olur.
Bir de arkadaşla para işi biraz hassas. 12’yi şimdi ver, 8’i sonra ver tarzı anlaşmalar bazen ileride gerilim yaratabiliyor. Ödeyemezsen, gecikirse, aranızda kasıntı olabilir.
Sen şu an kulaklık kullanıyorum diyorsun ama telefonu hep hoparlörle kullanmak isteyebileceğin durumlar olacak: video izlerken, biriyle FaceTime yaparken, yüksek sesli alarm, navigasyon vs. O zaman “keşke tam sağlam alsaydım” dememen önemli.
Ben olsam, kanka, ya fiyatı ciddi derecede düşürmesini isterdim (bozuk parça varsa bedava gibi almak lazım) ya da hiç girmeyip sağlam bir cihaza yönelirdim. Özellikle de telefonlardan pek anlamıyorum diyorsan, sorunlu cihaz almak riskli. Bu durumda ankette “Mantıksız, alma.” şıkkını işaretlerdim.